Antena Meniu Search
x

Ucrainenii fug din fața separatiștilor

Separatiştii din estul Ucrainei înregistrează victorie după victorie! Dar în urma lor lasă un peisaj dezolant, iar în faţă lor ridică un val de refugiaţi

Vezi și

Separatiştii din estul Ucrainei înregistrează victorie după victorie! Dar în urma lor lasă un peisaj dezolant, iar în faţă lor ridică un val de refugiaţi

O ruină. Atât a mai rămas dintr-un punct de control al ucrainenilor din estul ţării. Vehiculele militare au fost distruse, iar cazarma a fost făcută scrum. Aşa arată acum drumul de la Doneţk la Mariupol, un alt oraş important spre care se îndreaptă militanţii proruşi. Sub asediul separatiştilor, soldaţii ucraineni şi-au părăsit adăpostul în care trăiau de câteva săptămâni.

Numărul refugiaţilor s-a dublat în ultima lună şi a ajuns la un total de 260.000. Acest bilanţ a stârnit îngrijorări şi la ONU.

"Luptele în curs de desfăşurare din estul Ucrainei, în special din Doneţk, Luhansk şi oraşele vecine, alungă tot mai mulţi oameni din propriile case", a declarat Adrian Edwards, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați.

Şi secretarul-general al Consiliului Europei şi-a arătat sprijinul faţă de Ucraina, în timpul unei vizite la Kiev. "Ce se întâmplă la acest moment în estul Ucrainei nu ar trebui să aibă loc în Europa secolului XXI, ci ar trebui să aparţină trecutului", a spus Thorbjorn Jagland.

Viitoarea șefă a diplomației europene, ministrul de externe italian Federica Mogherini, a spus că Uniunea Europeană va lua, vineri, o decizie cu privire la noile sancţiuni ce vor fi aplicate Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii fug din fața separatiștilor