Antena Meniu Search
x

Ucrainenii petrec al doilea Paște sub amenințarea rachetelor. Luptele continuă în Donețk și Bahmut

Este o zi în care clopotele Învierii s-au auzit mai puternic decât cele ale rachetelor, în Ucraina. Ziua de Paşte este a 417-a zi de război. Şi dacă au rezistat până acum, ucrainenii nu se mai tem de nimic, vor să creadă în victorie. În victorie, dar a Rusiei mari, crede şi patriarhul Kiril al Moscovei, la slujba căruia a participar şi Vladimir Putin. 

de Redactia Observator

la 16.04.2023, 19:50

Vezi și

Fără teamă, aşa au mers credincioşii din Kiev să îşi sfinţească bucatele de pe masa de Paşte.

"Mai mult ca niciodată, Paştele în vreme de război ne face să sperăm şi să avem credinţă în viitor, în victoria Ucrainei, în faptul că Dumnezeu ne ve proteja ţara." 

Al doilea Paşte sub ameninţarea bombelor în Ucraina

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: "Războiul nu a putut să ne anuleze pe noi, valorile noastre, tradiţiile, sărbătorile şi cele mai importante lucruri pe care le simbolizează. Oriunde sărbătorim Paştele, oriunde suntem acum, sărbătorim Paştele împreună. Suntem o familie mare. Ucrainenii." 

Pe acelaşi subiect

Cel mai mare cadou de Paşte pentru 130 de soldaţi ucraineni a fost libertatea. Fuseseră capturaţi în Bahmut, Zaporojie, Soledar sau Herson de către gruparea Wagner. Şi Ucraina a eliberat prizonieri ruşi, dar numărul lor nu este cunoscut. 

Luptele continuă în Bahmut și Donețk 

La Bahmut, ruşii au atacat centrul oraşului peste noapte. De cealaltă parte, oficialii ruşi spun că 10 oameni ar fi murit în Doneţk, din cauza bombardamentelor ucrainene. În acest timp, Vladimir Putin era la slujba de Înviere. 

Şeful Biserii Ortodoxe, Patriarhul ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului, a împărţit  Lumina Sfântă în locul natal, insula Gokceada din Turcia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii petrec al doilea Paște sub amenințarea rachetelor. Luptele continuă în Donețk și Bahmut