Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii repară tancurile capturate şi le folosesc împotriva armatei ruse: "Pe ăsta îl punem pe picioare în două zile"

Ucrainenii refolosesc armamentul lăsat în urmă de ruşi sau capturat de la aceştia. Ukroboronprom, compania ucraineană de stat specializată în producţia de armament greu, se concentrează acum pe repararea şi recondiţionarea echipamentului militar luat de la ruşi.

de Redactia Observator

la 12.04.2022, 16:00

Ucrainenii repară tancurile capturate şi le folosesc împotriva armatei ruse: "Pe ăsta îl punem pe picioare în două zile"
- Captura Twitter

Inginerii de la Ukroboronprom recondiţionează şi repun în funcţiune tancuri, blidante de desant, transportoare blindate, lansatoare mobile de rachete şi orice alt echipament militar pe care armata rusă l-a lăsat în urmă, a fost avariat în lupte sau capturat de ucraineni. După ce vor fi readuse la capacitatea de luptă, vor fi trimise armatei ucrainene pentru a fi folosite împotriva ruşilor.

În imaginile prezentate de Ukraine Weapons Tracker, mecanicii de la Ukroboronprom lucrează la un tanc T-72 care a fost avariat în luptă şi abandonat de echipajul rus. Nu e foarte mult de muncă la el: trebuie schimbat rezervorul, ciuruit de gloanţe şi sistemul de telecomunicaţii din interior. "Pe ăsta îl repunem pe picioare în două zile", spune unul dintre mecanici. Acesta este de părere că tancul a fost abandonat pentru că nu prezintă avarii prea mari, deci nu a fost implicat într-o luptă serioasă. "Probabil nu și-au primit mâncarea și l-au abandonat. Cel mai probabil aveau un comandant fără experiență. Sau poate pur și simplu s-au speriat și au fugit", mai spune mecanicul.

Mecanicii şi inginerii ucraineni au tras şi o concluzie după ce au lucrat la câteva zeci de astfel de vehicule ruseşti. Acestea sunt într-o stare tehnică bună, dar au nevoie totuşi constant de mentenanţă pentru a putea fi folosite la capacitate maximă. Mentenanţă de care soldaţii ruşi nu au beneficiat pe front. Ukroboronprom face apel la toţi civilii care au în posesie echipament militar rusesc sau cunosc zone în care acesta a fost abandonat să raporteze imediat autorităţile pentru a fi ridicat şi refolosit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Ucrainenii repară tancurile capturate şi le folosesc împotriva armatei ruse: "Pe ăsta îl punem pe picioare în două zile"