Antena Meniu Search
x

Carantină și restricții de călătorie impuse de britanici pentru cei care vin din Africa de teama noii variante: ”Cea mai rea de până acum”

Persoanele care sosesc în Anglia din sudul Africii vor trebui să stea în carantină de teama răspândirii noii variante de coronavirus.

de Redactia Observator

la 26.11.2021, 14:23

Carantină și restricții de călătorie impuse de britanici pentru cei care vin din Africa de teama noii variante: ”Cea mai rea de până acum”
Laborator de vaccinuri din Africa de Sud - Profimedia

Secretarul pentru Sănătate din Marea Britanie, Sajid Javid, a declarat că de vineri, șase țări vor fi adăugate pe lista roșie, zborurile fiind temporar interzise, potrivit BBC.

Toate zborurile din Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini sunt suspendate. Sajid Javid a spus că oamenii de știință sunt „profund îngrijorați” de noua variantă și că trebuie să învețe mai multe despre ea.

”Varianta are un număr semnificativ de mutații, poate dublu față de numărul de mutații pe care le-am văzut la varianta Delta. Ar putea fi mai ușor de transmis, iar vaccinurile pe care le avem ar putea fi mai puțin eficiente”.

”Suntem precauți, luăm măsuri și încercăm să ne protejăm, cât mai bine putem, granițele noastre”, a spus oficialul britanic.

Pe acelaşi subiect

Expert: ”Este cea mai rea variantă de până acum”

Un expert a descris varianta, cunoscută sub numele de B.1.1.529, drept „cea mai rea pe care am văzut-o până acum”. Nu au fost confirmate cazuri în Marea Britanie. Până acum, au fost identificate doar 59 de cazuri  în Africa de Sud, Hong Kong și Botswana.

De la ora 12:00 vineri, li se va interzice intrarea în Anglia celor care nu sunt rezidenți dacă au fost în cele șase țări în ultimele 10 zile. Orice rezident britanic sau irlandez care sosește din aceste țări de duminică va trebui să stea în carantină într-un hotel, cei care se întorc până duminică sunt rugați să se izoleze acasă.

Cei care s-au întors în ultimele 10 zile din aceste trebuie să facă un test PCR. Interdicția de zbor va rămâne în vigoare până când sistemul de carantinare în hotel va fi implementat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Carantină și restricții de călătorie impuse de britanici pentru cei care vin din Africa de teama noii variante: ”Cea mai rea de până acum”