Antena Meniu Search
x

Ultima persoană salvată din blocul din Dnipro e o femeie surdă care a stat 20 de ore sub dărămături. Ruşii spun că antiaeriana ucraineană a deviat racheta

Echipele de intervenție au reușit să scoată de sub dărâmături o femeie surdă. Ea a supraviețuit deși a stat sub resturile clădirii timp de 20 de ore, potrivit Sky News, citat de Mediafax.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 16.01.2023, 15:25

Ultima persoană salvată din blocul din Dnipro e o femeie surdă care a stat 20 de ore sub dărămături. Ruşii spun că antiaeriană ucraineană a deviat racheta
- Profimedia

Kateryna Zelenska a supraviețuit deși se afla în blocul cu nouă etaje atacat de ruși cu o rachetă. După impact, ea a rămas captivă înntre resturile clădirii din orașul ucrainean Dnipro. Zelenska, care este surdă din naștere, nu a putut cere ajutor și a stat sub dărâmături timp de aproximativ 20 de ore, potrivit Ukraine World. Salvatorii încă îi caută pe fiul și pe soțul ei. Clădirea a fost lovită sâmbătă de o rachetă rusească. Bilanțul atacului de sâmbătă asupra blocului turn din Dnipro a ajuns la 40 de morți, anunță autoritățile.

Echipele de salvare sunt în continuare la fața locului și încearcă să găsească supraviețuitori. Până în prezent, 39 de persoane au fost salvate și cel puțin 75 sunt rănite, inclusiv 14 copii. Soarta altor 30 de locuitori ai blocului cu nouă etaje rămâne necunoscută.

Kremlinul sugerează că racheta care a lovit blocul din Dnipro a fost deviată de apărarea antiaeriană ucraineană

Kremlinul a declarat luni că forţele ruse nu au lovit clădiri rezidenţiale din Ucraina, la două zile după ce un bloc de locuinţe din oraşul Dnipro a fost lovit de o rachetă care, potrivit celui mai recent bilanţ al Kievului, a ucis cel puţin 40 de persoane în timp ce alte câteva zeci sunt date dispărute. Luni, într-o actualizare pe Telegram, serviciile de urgenţă ucrainene au anunţat că 40 de persoane, inclusiv trei copii, au murit în atacul asupra blocului din Dnipro, în timp ce 39 de persoane au fost salvate, 75 au fost rănite şi 46 sunt încă date dispărute, notează news.ro.

Pe acelaşi subiect

"Forţele armate ruse nu lovesc clădiri rezidenţiale sau facilităţi de infrastructură socială. Atacurile sunt efectuate asupra unor ţinte militare, evidente sau camuflate", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei TASS. Forţele aeriene ucrainene spun că imobilul a fost lovit de o rachetă rusească Kh-22, care a distrus două etaje în care se aflau aproximativ 75 de apartamente.

Dmitri Peskov a sugerat însă că este posibil ca blocul să fi fost lovit pentru că racheta rusă a fost interceptată de o "contramisiune antiaeriană" ucraineană. El a adăugat că "unii reprezentanţi ai părţii ucrainene" au ajuns la aceeaşi concluzie. Kievul spune însă că nu are echipamentul necesar pentru a doborî astfel de rachete.  Proiectată iniţial ca rachetă anti-navă, Kh-22 este o armă mai veche şi mai puţin precisă decât majoritatea rachetelor moderne.

Un consilier al preşedintelui ucrainean, Oleksii Arestovici, declarase sâmbătă că se pare că racheta rusă a căzut pe clădirea rezidenţială după ce a fost doborâtă de apărarea aeriană ucraineană, dar. comentariile sale au fost aspru criticate în Ucraina, ceea ce l-a obligat să îşi ceară scuze. Dnipro, un oraş de aproape un milion de locuitori care serveşte drept centru de aprovizionare pentru forţele ucrainene din regiunea Donbas din estul ţării, este vizat în mod repetat de rachete ruseşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În cuplu, preferaţi să puneţi banii la comun sau aveţi cheltuieli separate?

Observator » Stiri externe » Ultima persoană salvată din blocul din Dnipro e o femeie surdă care a stat 20 de ore sub dărămături. Ruşii spun că antiaeriana ucraineană a deviat racheta