Antena Meniu Search
x

Rușii se laudă cu bombardamentele de sâmbătă din Dnipro. Cel puțin 30 de oameni au murit în blocul lovit de rachete rusești

Cel puţin 30 de oameni au murit în blocul de locuinţe din oraşul ucrainean Dnipro, lovit în plin, sâmbătă, de o rachetă rusească. Bilanţul final va fi, probabil, mult mai grav: peste 30 de locatari ai clădirii sunt dispăruţi fără urmă, iar salvatorii nu au mari speranţe să găsească supravieţuitori. Dar căutările continuă, în timp ce primăria oraşului a decretat trei zile de doliu. În acest timp, Vladimir Putin se declară satisfăcut de "dinamica pozitivă" a aşa-numitei operaţiouni speciale din Ucraina.

de Redactia Observator

la 16.01.2023, 07:57

Vezi și

Oraşul Dnipro s-a schimbat la faţă după atacul sălbatic care a spulberat două scări ale unui bloc cu nouă etaje. Echipele de salvare lucrează zi şi noapte dar, din când în când, îşi întrerup activitatea şi peste ruine se lasă tăcerea pentru a se putea auzi apelurile eventualilor supravieţuitori. O tânără a fost scoasă, în viaţă, de sub dărâmături la mai bine de 18 ore după atac.

Volodimir Zelenski: Zeci de oameni au fost salvaţi de sub dărâmături, inclusiv şase copii. Luptăm pentru fiecare persoană. Operaţiunea de salvare va continua cât timp va mai fi chiar şi cea mai mică şansă de a salva vieţi omeneşti.

Localnicii se străduiesc să-i ajute pe cei rămaşi fără adăpost, cu haine călduroase, alimente şi alte produse de primă necesitate. A apărut şi un memorial improvizat, cu flori şi jucării depuse în memoria celor dispăruţi. Preşedintele Zelenski s-a adresat direct cetăţenilor Rusiei care nu au condamnat atacul de la Dnipro.

Volodimir Zelenski: Tăcerea voastră laşă, încercările de a "aştepta pentru a vedea ce se mai întâmplă" nu vor duce decât la faptul că, într-o zi, aceiaşi terorişti vor veni şi după voi. Iar când vor veni după voi, nu va fi nimeni care să vă apere.

Pe acelaşi subiect

Rușii se laudă cu dezastrul din Dnipro

De cealaltă parte, ruşii se laudă, cinici, cu atacurile de sâmbătă care, în versiunea lor, ar fi lovit doar instalaţii militare. Ca o mare victorie este prezentată, în continuare, şi cucerirea orăşelului Soledar din Donbas. Dar analiştii occidentali subliniază că faptul are mai mult valoare simbolică şi nu strategică. Vladimir Putin se declară, totuşi, mulţumit de evoluţia luptelor din Ucraina.

Vladimir Putin: Dinamica operaţiunii este pozitivă, totul se desfăşoară conform planurilor Ministerului Apărării şi ale Statului Major General. Şi sper că luptătorii noştri ne vor mai bucura, nu o singură dată, cu rezultatele activităţii lor de luptă.

Valul de atacuri de sâmbătă a avut efecte şi în Republica Moldova, unde au ajuns resturile unei rachete, din fericire fără să rănească pe cineva. Geniştii Ministerului de Interne de la Chişinău au detonat, ieri, controlat, focosul cu 80 de kilograme de explozibil al rachetei, care era, încă, periculos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Rușii se laudă cu bombardamentele de sâmbătă din Dnipro. Cel puțin 30 de oameni au murit în blocul lovit de rachete rusești