Antena Meniu Search
x

Barack Obama se desparte de Casa Albă

Primul preşedinte de culoare al Americii a părăsit Casa Albă. După 8 ani în fruntea celei mai puternice naţiuni, Barack Obama şi-a făcut bagajele dar a profitat din plin de ultimele zile în funcţie, pentru a-şi consolida şi mai tare capitalul oricum uriaş de imagine. "Noi. Noi, poporul. Noi vom învinge. Da, putem." Sunt cuvintele cu care Barack Obama şi-a luat ramas bun de la poporul american.

Vezi și

Primul preşedinte de culoare al Americii a părăsit Casa Albă. După 8 ani în fruntea celei mai puternice naţiuni, Barack Obama şi-a făcut bagajele dar a profitat din plin de ultimele zile în funcţie, pentru a-şi consolida şi mai tare capitalul oricum uriaş de imagine.  "Noi. Noi, poporul. Noi vom învinge. Da, putem." Sunt cuvintele cu care Barack Obama şi-a luat ramas bun de la poporul american.

Barak Obama a părăsit pentru ultima oară Biroul Oval, în această dimineaţă. Senin şi pregătit să predea ştafeta urmaşului său. În ultima săptămână, Obama şi-a exercitat din plin atribuţiile la Casa Albă. Peste o mie de deţinuţi au beneficiat de reduceri de pedepse, în special în cazul dealerilor şi micilor consumatori de droguri. 

Momente emoţionante au fost, ÎNSĂ, numeroase.

Obama a întrerupt ultima conferinţă de presă a purtătorului de cuvânt de la Casa Albă, pentru a-i mulţumi personal.

Zilele trecute, şi prima doamnă Michelle Obama a facut un ultim tur al Casei Albe, însoţită de cei doi câini ai familiei Bo şi Sunny. Tot zilele trecute a fost donat şi leagănul fiicelor lui Obama. Însă fosta familie prezidenţială va rămâne în Washington pentru încă o vreme şi chiar vor fi vecini cu Ivanka Trump, într-un cartier exclusivist de reşedinţe. 

Dacă transferul de putere a început de la aflarea rezultatelor alegerilor din 8 noiembrie, mutarea de la Casa Albă se face chiar în această după-amiază. 6 ore durează tot procesul.

Fiecare secundă contează şi 90 de oameni se ocupă de întreg procesul. Până în această seară, când Donald şi Melania Trump vor sosi la Casa Albă de la ceremoniile inaugurale, totul va fi aranjat în cele mai mici detalii.

Hainele lor sunt în dulap. Toate lucrurile de baie sunt şi ele unde trebuie, Mâncărurile lor favorite sunt deja la bucătărie. 

Cât despre Barack Obama, e bucuros că are în sfârşit timp pentru el. 

"Vreau să stau liniştit o perioadă şi să nu mă mai aud trăncănind atât. Vreau să petrec mai mult timp cu fetele mele. Acestea sunt priorităţile mele ca şi cetăţean!", a declarat Obama.

Obama rămâne în istorie drept primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.

Şi-a început primul mandat ca un adevărat star de Hollywood şi a luat premiul Nobel chiar în anul instalării în funcţie.

A reuşit să implementeze o reformă ambiţioasă a asigurărilor de sănătate, contestată acum de Trump.

Obama se poate lăuda şi cu faptul că în timpul petrecut de familia lui la Casa Albă, nu a existat niciun scandal.

Tocmai de aceea, simpatia americanilor pentru el rămâne la cote înalte, chiar şi după două mandate de preşedinte al SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Barack Obama se desparte de Casa Albă