Antena Meniu Search
x

Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele. Angajaţii din SUA trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid sau testaţi săptămânal

Starbucks va solicita angajaţilor săi din SUA să fie complet vaccinaţi împotriva Covid-19 sau să se testeze săptămânal, pentru a respecta noile reglementări federale, a spus compania într-o actualizare trimisă angajaţilor luni, transmite Reuters.

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 08:25

Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele
Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele - Profimedia Images

Administraţia Federală pentru Securitate şi Sănătate în Muncă a stabilit o nouă dată, de 9 februarie, pentru ca marii angajatori să ceară angajaţilor fie vaccinare completă, fie testare săptămânală, deoarece varianta Omicron a coronavirusului se răspândeşte rapid în Statele Unite. Explozia de noi cazuri i-a afectat pe lucrătorii din toată ţara, ducând la amânarea începerii cursurilor unor şcoli şi închiderea unor restaurante şi provocând perturbări majore la companiile aeriene.

O sursă a companiei a declarat pentru Reuters că Starbucks nu anticipează în prezent închideri majore ale cafenelelor sale ca urmare a Omicron - spre deosebire de prima jumătate a anului 2020, când pandemia a forţat lanţul de cafenele să închidă temporar cel puţin jumătate din magazinele sale din SUA, în timp ce restul s-au axat pe  sistemul drive-thru şi carry-out.

Aproximativ 220.000 de angajaţi ai Starbucks din SUA trebuie să-şi dezvăluie statutul de vaccinare până pe 10 ianuarie, potrivit unei scrisori din partea directorului de operaţiuni John Culver trimisă angajaţilor pe 27 decembrie şi reluată luni, într-o actualizare săptămânală. Dacă lucrătorii aleg să nu se vaccineze, aceştia pot fi testaţi săptămânal, fiind responsabili pentru obţinerea propriilor teste aprobate de OSHA şi transmiterea rezultatelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri externe » Ultimatum din partea conducerii unui mare lanț de cafenele. Angajaţii din SUA trebuie să fie vaccinaţi anti-Covid sau testaţi săptămânal