Antena Meniu Search
x

Rusia va fi sancţionată de marile puteri dacă va anexa Crimeea

În Crimeea se fac ultimele pregătiri pentru referendumul de mâine, în urma căruia peninsula s-ar putea desprinde de Ucraina pentru a se alătura Rusiei.

Vezi și

În replică, puterile occidentale se pregătesc să sancţioneze Rusia dacă va anexa, oficial, Crimeea. Convorbirile ultimei şanse dintre miniştrii de externe americani şi ruşi nu au dat niciun rezultat.

Rusia promite, totuşi, că nu va invada regiunile ucrainene cu numeroasă populaţie rusofonă. 

La Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea, secţiile de votare sunt gata să primească alegătorii. Urnele poartă, încă, stema Ucrainei dar, probabil, nu pentru multă vreme: majoritatea localnicilor optează pentru Rusia.

Rusia a trimis, şi ieri, trupe în Crimeea, deşi nu recunoaşte acest lucru. Iar grănicerii ucraineni au reţinut un soldat rus care voia să treacă frontiera cu o mitralieră.

Armata ucraineană continuă manevrele militare. Soldaţii au primit vizita preşedintelui interimar al ţării.

Deşi, în ultimii ani, forţele armate ucrainene au fost slăbite voit şi sistematic, armata noastră există, este activă şi pregătită să apere Ucraina.

Oamenii politici speră, totuşi, că nu se va ajunge la război.

În acest timp, la Londra, miniştrii de externe din Rusia şi Statele Unite au discutat timp de şase ore, pentru a găsi o soluţie a crizei. Nu au reuşit, dar ministrul rus s-a străduit să dea asigurări că ţara sa doreşte pacea.

Ministrul a adăugat, însă, că Rusia va respecta rezultatul referendumului din Crimeea. Iar secretarul de stat John Kerry a reafirmat că Rusia va fi supusă sancţiunilor dacă va ratifica anexarea peninsulei.

Potrivit presei occidentale, zeci de demnitari ruşi şi-ar putea pierde dreptul de călătorie şi accesul la conturile lor bancare din Statele Unite şi Uniunea Europeană. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Rusia va fi sancţionată de marile puteri dacă va anexa Crimeea