Meniu
Search
x

Ultimul atac cu dronă al armatei SUA în Kabul ar fi lovit într-o maşină cu apă, nu în cea a jihadistului vizat. Reacţia Pentagonului după ancheta New York Times

O anchetă a New York Times pune sub semnul întrebării una dintre ultimele operaţiuni ale Armatei americane în Afganistan. Potrivit publicaţiei americane, atacul cu dronă de pe 29 august ar fi lovit într-o maşină a unui ONG, nu în cea a unui jihadist care transporta explozibili.

De Redactia Observator la 11.09.2021, 16:28

Pe 29 august, Armata americană a condusun atac cu dronă la Kabul, într-un moment de maximă tensiune având în vedere misiunile de evacuare desfăşurate pe aeroportul din capitala Afganistanului, precum şi atacul kamikaze produs pe 26 august în urma căruia şi-au pierdut viaţa 170 de oameni. Potrivit oficialilor de la Pentagon, care au recunoscut atacul cu dronă de pe 29 august, ţinta dronei a fost un vehicul "încărcat cu explozibili" ce aparţinea unui jihadist ce plănuia un nou atac terorist pe aeroportul din Kabul.

New York Times contrazice informaţiile oficiale şi susţine că atacul cu dronă a lovit de fapt în maşina unui bărbat ce lucra pentru un ONG local şi care transporta apă. Jurnaliştii îşi bazează ancheta pe imaginile surprinse pe camerele de supraveghere, precum şi pe mărturiile martorilor. Conform jurnaliştilor americani victima este Ezmarai Ahmadi, iar deplasările sale din ziua fatidică au fost considerate "suspecte" de armata americană. De fapt, acela era traseul obişnuit pe care omul îl urma în fiecare zi.

AFP a luat legătura cu familia lui Ezmarai Ahmadi, iar aceştia au declarat că pe lângă Ezmarai, în atacul cu dronă au murit alte 10 persoane, majoritatea copii. Întrebat despre materialul publicat de New York Times, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că a fost declanşată deja o anchetă internă. "Lovitura s-a bazat pe informaţii bune şi continuăm să credem că a împiedicat o ameninţare iminentă împotriva aeroportului", a subliniat Kirby.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Ultimul atac cu dronă al armatei SUA în Kabul ar fi lovit într-o maşină cu apă, nu în cea a jihadistului vizat. Reacţia Pentagonului după ancheta New York Times