Antena Meniu Search
x

Ultimul diplomat UE care a plecat din Mariupol: "Sper că nimeni nu va mai vedea vreodată ce am văzut eu"

Manolis Androulakis, consulul general al Greciei din Mariupol, a fost ultimul diplomat UE care a plecat din oraş. Acesta a fost profund impresionat de dramele trăite pe viu şi spune că Mariupol a intrat pe lista localităţilor distruse în timp de război.

de Redactia Observator

la 22.03.2022, 13:54

Ultimul diplomat UE care a plecat din Mariupol: "Sper că nimeni nu va mai vedea vreodată ce am văzut eu"
- Profimedia

Consulul grec a ajutat zeci de cetăţeni greci să plece din Mariupol înainte de a părăsi şi el oraşul asediat de armata rusă. Androulakis a plecat săptămâna trecută din oraşul-port şi după zile a ajuns a ajuns în Republica Moldova. Mai apoi, a venit în România alături de alţi cetăţeni greci. Acum, Manolis Androulakis este în ţara natală şi le-a povestit grecilor despre tragedia din Ucraina.

"Sper că nimeni nu va mai vedea vreodată ce am văzut eu. Mariupol va intra pe lista orașelor complet distruse de război; nici n-ar mai trebui să le enumăr – sunt Guernica, Coventry, Alep, Groznîi, Leningrad", le-a declarat Manolis Androulakis jurnaliştilor greci, pe aeroportul din Atena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ultimul diplomat UE care a plecat din Mariupol: "Sper că nimeni nu va mai vedea vreodată ce am văzut eu"