Antena Meniu Search
x

Doua dintre victimele fratilor Tarnaev au fost inmormantate

Cel mai mare dintre fratii vinovati pentru atentatul de la Boston era in atentia CIA de ceva vreme. Chiar si FBI-ul l-a anchetat cu doi ani in urma, dupa ce rusii i-au atentionat de doua ori ca tanarul Tamerlan Tarnaev ar putea avea legaturi cu retele teroriste. Doua dintre victimele celor doi frati de origine cecena au fost conduse pe ultimul drum.

Vezi și

Alti 20 de oameni raniti in urma exploziilor de la maraton raman in stare grava.

Inca o zi, inca o inmormantare in Boston. De aceasta data, impresionanta ceremonie de ramas bun i-a fost adresata lui Sean Collier, agentul impuscat de fratii Tarnaev in timp ce erau incoltiti de politisti.

Si cea mai mica dintre victimele celor doi ceceni, baietelul Martin, a fost condusa pe ultimul drum. Familia si celelalte victime i-au adus un omagiu chiar la locul tragediei.

“Nu vor putea niciodata sa ne invinga, nu vor putea niciodata sa ne puna la pamant, nu ne vor putea cuceri niciodata. Nu ne vom lasa ingenuncheati de teama, nu vom lasa garda jos, nu ne vom lasa intimidati”, a declarat vicepresedintele Joe Biden.

In acest timp,FBI este implicat in unul din cele mai mari scandaluri din istorie. Oficialii de la Washington vor sa afle cum a reusit agentia sa il scape printre degete pe Tamerlan Tsarnaev, desi a fost avertizata de doua ori de rusi ca cecenul ar putea avea legaturi cu extremistii islamisti. Tanarul a fost chiar si interogat in 2011 si achitat de trei luni mai tarziu. In ianuarie anul trecut, a putut calatori in Rusia fara nicio restrictie.

“FBI a actionat potrivit regulamentului atunci cand a fost notificat. L-a cercetat pe fratele cel mare, a cercetat toate aspectele vietii lui si a ajuns la concluzia ca nu exista nicio informatie, niciun indiciu ca acesta ar fi implicat in activitati teroriste in afara sau in interiorul tarii”, a precizat Jay Carney, purtatorul de cuvant de la Casa Alba.

Un clip in care apare un militant din Daghestan a fost postat chiar pe contul de YouTube al lui Tamerlan Tsarnaev. Nu se stie daca cei doi au apucat sa se cunoasca inainte ca extremistul sa fie ucis in decembrie anul trecut, de fortele speciale ruse. Cert este ca Abu Dujan organiza tabere de antrenament la care participau si multi straini.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Doua dintre victimele fratilor Tarnaev au fost inmormantate