Antena Meniu Search
x

Un adolescent de 18 ani şi-a anunţat sinuciderea pe internet, în Italia. I-a ţinut la curent cu stările prin care trecea pe cei care îl urmăreau. Acum tatăl său vrea să închidă siteul

Incident de-a dreptul tulburător în Italia, unde un adolescent de 18 ani s-a sinucis anunţându-şi intenţia direct pe internet, pe un forum dedicat.

de Monica Palade

la 11.06.2021, 16:53

Mateo, în vremurile bune
Un adolescent de 18 ani şi-a anunţat sinuciderea pe internet, în Italia. I-a ţinut la curent cu stările prin care trecea pe cei care îl urmăreau. Acum tatăl său vrea să închidă siteul

Nimeni nu a încercat să îl oprească, dimpotrivă, iar tânărul care s-a otrăvit a apucat să îşi povestească stările prin care trece, după ingerarea substanţei.

Înainte de a muri, Matteo Cecconi a lăsat un mesaj părinţilor săi prin care le cerea să nu se învinuiască pentru dispariţia sa. „Nu vă învinuiți degeaba, m-am ascuns foarte bine. Ați fost cei mai buni părinți pe care mi-i puteam dori."

Şi-a anunţat intenţia şi nu a fost oprit

Tânărul s-a conectat iniţial la şcoala online, însă într-o pauză a intrat pe forum despre sinucidere şi a anunţat că a început călătoria fără întoarcere. Se întâmpla pe 26 aprilie. „Voi muri otrăvit”, a scris el. El tocmai a luat un medicament și nitrit de sodiu, iar acum aștepta să-și facă efectul: „Urați-mi noroc!". „Să ai drum bun”, îi spune cineva, care-l citează pe Cesare Pavese, un scriitor care s-a sinucis: "A început sfârșitul suferinței”. "Mulțumesc! Am observat că îți place Pavese, și mie", a răspuns Matteo. Câteva minute mai târziu, tânărul anunţă: Această chestie „are un gust oribil”.

Urmăritorii de pe forum au așteptat ca otrava să acționeze, apoi au scris "odihnește-te în pace, cățeluș". Un altul scrie: "Dacă ai dispărut, sper că poți găsi pace”.

Procuratura din Vicenza a deschis un dosar în acest caz. Tatăl lui Matteo spune că scopul dosarului este să se monitorizeze și să se închidă astfel de site-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Un adolescent de 18 ani şi-a anunţat sinuciderea pe internet, în Italia. I-a ţinut la curent cu stările prin care trecea pe cei care îl urmăreau. Acum tatăl său vrea să închidă siteul