Antena Meniu Search
x

Video Un american condamnat pentru crimă a fost executat prin injecție letală în Oklahoma. A ucis două persoane în 2002

Un american de 41 de ani, condamnat la moarte pentru două crime comise la câteva ore distanţă în 2002, a fost executat joi în Oklahoma, a anunţat administraţia penitenciară a acestui stat din sudul SUA, notează AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.04.2024, 08:37

Un american condamnat pentru crimă a fost executat prin injecție letală în Oklahoma. A ucis două persoane în 2002
Un american condamnat pentru crimă a fost executat prin injecție letală în Oklahoma. A ucis două persoane în 2002 - CBS News

Michael Smith a fost executat prin injecţie letală la scurt timp după ora locală 10.00 (15.00 GMT) la închisoarea statului, în oraşul McAlester, a declarat administraţia penitenciară.

Aceasta este prima execuţie de la începutul anului în Oklahoma, şi a patra în Statele Unite, pe lângă cea anulată în ultimul moment pe 28 februarie în Idaho (nord-vest) din lipsă de a putea administra condamnatului soluţia letală în termenul legal.

Michael Smith a fost condamnat la moarte în 2003

Michael Smith a fost condamnat la moarte în 2003 pentru uciderea lui Janet Moore şi Sharath Babu Pulluru pe 22 februarie 2002 în Oklahoma City. Potrivit acuzării, el îl viza de fapt pe fiul lui Janet Moore, care nu se afla acasă în acea zi, şi l-a atacat pe Sharath Babu Pulluru pentru că îl bănuia în mod greşit că a vorbit cu jurnaliştii despre un jaf.

Pe acelaşi subiect

După ce a mărturisit cele două crime în cursul interogatoriului la poliţie, Michael Smith, care era căutat şi pentru o altă omucidere, şi-a proclamat nevinovăţia şi a susţinut că nu-şi aminteşte arestarea sa pentru că se afla sub influenţa drogurilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Oklahoma a reluat execuţiile capitale în 2021

Oklahoma a reluat execuţiile capitale în 2021, după un moratoriu de şase ani din cauza unor execuţii ratate în 2014 şi 2015. În total, 24 de execuţii au fost efectuate în Statele Unite în 2023, toate prin injecţie letală.

Pedeapsa cu moartea a fost abolită în 23 de state americane din 50. Alte şase (Arizona, California, Ohio, Oregon, Pennsylvania şi Tennessee) respectă un moratoriu asupra execuţiilor prin decizie a guvernatorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Un american condamnat pentru crimă a fost executat prin injecție letală în Oklahoma. A ucis două persoane în 2002