Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un băiat de 11 ani, al şaselea copil mort în castelul gonflabil luat de vânt, în Australia: „O zi în care acești copii trebuiau să sărbătorească"

Un al șaselea copil, un băiat de 11 ani, a murit în spital la câteva zile după incidentul teribil din Australia. Zeci de copii se aflau la o petrecere organizată de şcoală, când un castel gonflabil a fost luat de vânt.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.12.2021, 12:31

Un alt băiat, în vârstă de 11 ani, a murit la spital, la câteva zile după ce un castel gonflabil a fost luat de o rafală de vânt în Australia, a anunţat duminică Poliţia, scrie Le Figaro.

„Cu inima frântă confirm că un băiat de 11 ani a murit la spital în această după-amiază”, a declarat comisarul de Poliţie din Tasmania Darren Hine. „Gândurile noastre se îndreaptă spre familia sa şi familiile şi rudele tuturor copiilor implicaţi într-o perioadă extrem de dificilă”. 

Un băiat de 11 ani, a şasea victimă din castelul groazei

Copilul a decedat în urma rănilor, la trei zile după ce un castel gonflabil a fost luat de vânt, în timpul unei petreceri de final de an, organizată de o şcoală primară din oraşul Devenport, Tasmania. Înaintea lui, doi băieţi de 12 ani, şi două fete, de 11, respectiv 12 ani, au murit în tragedie, relatează news.ro. Sexul celui de-al cincilea copil care a murit mai târziu în spital nu este încă cunoscut. Alţi doi copii sunt internaţi în stare critică, iar un altul a fost externat şi a ajuns acasă. 

Pe acelaşi subiect

Poliția a spus că părinții victimelor nu au dorit să vorbească în public despre această tragedie, dar alte rude au oferit un omagiu în mediul online. Drama a stârnit emoţie profundă în toată ţara. Flori, lumânări şi jucării au fost depuse în faţa şcolii în semn de omagiu, iar o pagină de strângere de fonduri, creată pentru a sprijini familiile puternic afectate, a obţinut suma de 1,2 milioane de dolari australieni (760.000 de euro) pentru familiile victimelor. 

 „O zi în care acești copii trebuiau să-și sărbătorească ultima zi de școală primară, în schimb, cu toții plângem pierderea lor”, a declarat comisarul de poliție din Tasmania, Darren Hine, joi după-amiază.

Mătuşa lui Addison, una dintre victime, a publicat de asemenea un mesaj pe aceeaşi pagină de donaţii, spunând că banii pe care îi va strânge vor fi oferiţi părinţilor fetei care sunt acum nevoiţi să "îşi trăiască viaţa fără fiica lor preţioasă". "Viaţa nepoatei mele a fost luată în mod tragic în accidentul de azi. Sper să strâng nişte bani pentru fratele meu şi cumnata mea, care să îi ajute la plata costurilor pentru înmormântare. Nici nu îmi pot găsi cuvintele în acest moment. Toată lumea este devastată. A fost întotdeauna un suflet atât de dulce. Toţi te iubim, Paddi Melon", a scris mătuşa tinerei moarte.

Martorii au povestit că cei mici au fost proiectaţi la aproximativ 10 metri înălţime, sub privirile îngrozite ale părinţilor. A fost deschisă o anchetă; poliţiştii urmând să interogheze toate persoanele prezente la petrecere pentrua  afla care au fost circumstanţele exacte ale producerii tragediei. La petrecere se aflau 40 de elevi de la şcoala primară. 

Filmul accidentului din Australia

Şase copii au murit, alţi trei se află în stare gravă, după ce o rafală de vânt a ridicat în aer un castel gonflabil instalat în curtea unei şcoli din insula Tasmania, situată în sud-estul Australiei, a informat joi Poliţia locală, citată de EFE, scrie AGERPRES.

"O rafală de vânt a ridicat în aer castelul gonflabil. Mai mulţi copii au căzut de la o înălţime de aproape zece metri în jurul orei 10:00 şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului. S-au produs câteva leziuni grave", a informat Poliţia din Tasmania pe reţelele de socializare.

Accidentul a avut loc în timp ce şcoala primară The Hillcrest, din oraşul Devonport, din nordul Tasmaniei, organiza serbarea de Crăciun a elevilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un băiat de 11 ani, al şaselea copil mort în castelul gonflabil luat de vânt, în Australia: „O zi în care acești copii trebuiau să sărbătorească"