Antena Meniu Search
x

Video Un băiat de 11 ani i-a întrecut pe Einstein şi Stephen Hawking la testul de inteligenţă Mensa. Ce planuri de viitor are Yusuf

Un băiat de 11 ani din Marea Britanie i-a întrecut pe Einstein şi Stephen Hawking. Puştiul a obţinut 162 de puncte la testul de inteligenţă Mensa, cu două mai multe decât cei doi fizicieni-genii. Yusuf vrea să studieze matematica la Cambridge sau Oxford, iar când nu învaţă pentru şcoală, se delectează cu Sudoku și cuburi Rubik. 

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 18.11.2022, 21:31

Vezi și

Un copil de 11 ani din Leeds a obținut cel mai mare punctaj posibil la un test Mensa, testul celor mai deştepti oameni din lume, întrecându-i pe Albert Einstein și Stephen Hawking. Yusuf Shah, în vârstă de 11 ani, a obţinut un scor de 162, cel mai mare posibil la un astfel de test pentru persoanele sub 18 ani. Se spune că Hawking ar fi obținut 160, iar Einstein, care, deși nu a dat niciodată oficial testul, se crede că era la același nivel, scrie Daily Mail, potrivit Mediafax.

Yusuf vrea să învețe la Cambridge sau Oxford

Copilul a declarat că s-a înscris la test după ce colegii săi de la școală îi spuneau mereu că este foarte inteligent și a vrut să se testeze. Băiatul face parte din cei 1% care reuşesc să obţină punctajul maxim la testul Mensa și nu a fost deloc intimidat de faptul că a dat testul într-o cameră plină de adulți. Yusuf, elev în clasa a 6-a, speră să învețe mai departe la Cambridge sau Oxford și a declarat că îi place să facă orice îi stimulează creierul. Când nu învață, se bucură de sudoku și rezolvă cuburilor Rubik.

A început să se joace cu cuburile Rubik în ianuarie, după ce a văzut unul acasă la prietenul său și, până la sfârșitul lunii, a reușit să rezolve cu ușurință cuburi de toate dificultățile. Și fratele mai mic, Khalid, acum în vârstă de 8 ani, vrea să dea testul Mensa când va fi mai mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că femeile din România ar trebui să primească mai mulţi bani decât bărbaţii?

Observator » Stiri externe » Un băiat de 11 ani i-a întrecut pe Einstein şi Stephen Hawking la testul de inteligenţă Mensa. Ce planuri de viitor are Yusuf