Antena Meniu Search
x

Un băieţel de doar 4 ani a înghiţit 27 de magneţi în timp ce se juca: "Se prefăcea că mănâncă spaghete"

Tragedie evitată ca prin minune după ce un băieţel a înghiţit 27 de magneţi în timp ce se juca alături de fratele său.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 30.11.2020, 22:58

  • Băieţelul de 4 ani suferă de autism.
  • A ajuns de urgenţă la spital după ce mama a descoperit că a înghiţit magneţii.

Justin MacNair a ieșit din cameră pentru o clipă, iar când s-a întors fiul său vitreg, în vârstă de 4 ani, Peyton, plângea. I-a spus că a înghițit ceva și i-a rămas în gât. Când soția lui MacNair, Jessica, s-a uitat în gura lui Peyton, și-a dat seama ce a înghițit și cât de periculos era.

„M-am uitat în gâtul lui și am văzut doi magneți lipiți”, a declarat mama acestuia, profesoară de știință în vârstă de 30 de ani din Greenwood, Indiana.

Apoi a observat că lipsesc restul de bile magnetice mici și rotunde. Când nu le-a găsit, și-a dat seama ce se întâmplase: Peyton le înghiţise. Atunci şi-au dat seama că trebuia dus de urgenţă la spital

„El îi avea deja pe cei doi în gât și existau șanse mari să îi înghită”, a spus ea.

Femeia împărtășește acum experiența lui Peyton pentru a ajuta alți părinți să înțeleagă cât de periculoși sunt magneții de neodim şi cât de atenţi trebuie să fie părinţii dacă îşi lasă copilaşii să se joace cu aceste obiecte.

„Majoritatea oamenilor nu realizează pericolele înghițirii magneților”, a spus ea. „Se poate întâmpla oricui și se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă.”

Peyton se juca cu magneții alături de tatăl și fratele său. Adesea, el unea magneţii ca „un şarpe lung”. Îi plăcea cum se atașau unul de altul și se strecurau. Băieţelul în vârstă de 4 ani are autism și uneori se comportă mai inocent faţă de cei de vârsta lui, a explicat mama sa.

iStock | Getty Images

În timp ce copilul se juca, Justin, tatăl, a primit un telefon și a ieșit din cameră, iar fratele lui Peyton a fugit la baie. Astfel, într-o clipă de neatenţie băieţelul, care se prefăcea că mănâncă spaghete ţinând magneţii deasupra gurii, i-a înghiţit.

De îndată ce au ajuns la spital, medicii i-au făcut o radiografie şi au descoperit 25 de magneţi în stomac, pe lângă cei doi blocaţi în uvulă. Trebuiau să acționeze rapid: dacă magneții treceau în intestine, ar fi fost nevoiți să îl opereze pentru a le îndepărta. Din fericire copilul a scăpat uşor, magneţii fiind scoşi fără să fie supus unei intervenţii chirurgicale.

„Acești magneți de neodim, chiar dacă sunt mici, pot fi cu adevărat puternici. Mărimea nu are nimic de-a face cu cât de puternici şi periculoşi sunt ”, a spus dr. Michael Foreman, un gastroenterolog care l-a tratat pe Peyton.

Majoritatea copiilor pot trece neobservaţi în astfel de momente, motiv pentru care specialiştii avertizează: magneţii pot fi extrem de periculoşi, iar cei mici au nevoie de supraveghere constantă în timp ce se joacă cu astfel de obiecte.

Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a interzis acești magneți pentru câțiva ani, însă în 2016 producătorilor li s-a permis să le comercializeze din nou. De atunci, potrivit Today, a fost sesizată o creștere a numărului de cazuri în care copiii sunt duşi la spital după ce au înghiţit obiectele.

"Am văzut cazuri triplându-se, până la aproape 3.000 (pe an)", a spus doctorul Michael Foreman. "Există puține situații de urgență în gastroenterologia pediatrică și aceasta este una dintre ele."

iStock | Getty Images

„Am aruncat imediat magneții. Încă văd părinți cumpărând pentru copiii lor. Sunt distractive pentru a se juca. M-am jucat și eu cu ei, dar majoritatea oamenilor nu realizează pericolele înghițirii magneților. Chiar dacă este vorba doar de unul sau doi magneți ... ei îţi pot răni copilul ” a declarat mama băieţelului, care îi roagă de asemenea pe ceilalţi părinţi să aibă grijă şi să nu-i slăbească din ochi pe copii în astfel de momente, ori mai bine să renunţe la magneţi pe post de jocuri până la o anumită vârstă pentru a fi evitate adevărate tragedii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri externe » Un băieţel de doar 4 ani a înghiţit 27 de magneţi în timp ce se juca: "Se prefăcea că mănâncă spaghete"