Antena Meniu Search
x

Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit Covid-19 la alte 8 persoane, în Vietnam

Un bărbat din Vietnam a fost condamnat la închisoare pentru „răspândire de boli infecțioase periculoase” după ce a încălcat regulile de carantină și a transmis Covid la cel puțin opt persoane. Individul s-a întors într-un oraș din sudul țării dintr-o zonă considerată focar - Ho Chi Minh City fără a sta 21 de zile în carantină.

De Redactia Observator la 07.09.2021, 13:20
Un bărbat a fost condamant la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit Covid-19 la alte 8 persoane, în Vietnam
Le Van Tri a fost găsit vinovat de răspândire de boli infecțioase periculoase - THANH NIEN

Un tribunal din Vietnam a condamnat un bărbat la 5 ani de închisoare pentru încălcarea regulilor stricte de carantină și răspândirea virusului SARS-CoV-2, potrivit The Guardian. Le Van Tri, în vârstă de 28 de ani, a fost condamnat luni pentru „răspândire de boli infecțioase periculoase”. Procesul a durat o zi la curtea populară a provinciei Ca Mau din sud, a informat agenția de stat de știri din Vietnam. Vietnamul a fost lăudat anul trecut pentru modul în care a gestionat pandemia de Covid-19, grație testării în masă, urmăririi persoanelor de ”contact”, restricțiilor stricte la frontieră și carantinei. Noi focare apărute la sfârșitul lunii aprilie au pătat imaginea țării. 

"Tung a călătorit înapoi la Ca Mau din Ho Chi Minh City și a încălcat reglementările de carantină de 21 de zile. A infectat opt ​​persoane, dintre care una a murit din cauza virusului după o lună de tratament”, potrivit presei de stat.  Ca Mau, cea mai sudică provincie din Vietnam, a raportat doar 191 de cazuri și două decese de la începutul pandemiei,  față de cele aproape 260.000 de cazuri și 10.685 de decese din focarul de coronavirus din țară -  Ho Chi Minh City. Vietnamul luptă împotriva unui nou val de Covid care a infectat peste 536.000 de oameni și a ucis 13.385 de persoane, majoritatea în ultimele luni.

Alte două persoane au fost condamnate la închisoare cu suspendare, de la 18 luni la doi ani, pentru aceleași acuzații.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un bărbat a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru că a răspândit Covid-19 la alte 8 persoane, în Vietnam