Antena Meniu Search
x

Un bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru crime comise acum 30 de ani a fost prins după ce a naufragiat în Oceanul Pacific

Un francez condamnat la închisoare pe viață în urmă cu 20 de ani pentru două crime comise acum 30 de ani a stat de ascuns de poliție în Asia până în această toamnă când a naufragiat în Oceanul Pacific și fost capturat de poliția indoneziană, potrivit Le Parisien. Era căutat de poliție pentru o dublă crimă. 

de Redactia Observator

la 21.12.2021, 15:04

Un bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru crime comise acum 30 de ani a fost prins după ce a naufragiat în Oceanul Pacific
Un bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru crime comise acum 30 de ani a fost prins după ce a naufragiat în Oceanul Pacific - Youtube

Judecat în Franța pentru „complicitate la omor, fals, uz de fals și fraudă”, Thierry Ascione a fost condamnat la închisoare pe viață în 2001. A fugit în Asia, însă a fost prins în toamna lui 2021 după ce a naufragiat cu velierul în Marea Celebe, la nord de insula Sulawesi. Barca cu pânze pe care se afla bărbatul a fost prinsă de o furtună puternică, Thierry Ascione a fost nevoit să-și dezvăluie identitatea pentru a fi salvat. El a fost arestat de autoritățile indoneziene. 

Bărbatul acum în vârstă de 62 de ani, care a fost condamnat la închisoare pe viață în 2001, a fost reținut în Indonezia pe 15 octombrie în baza unui mandat de arestare emis de Curtea de Apel din Paris în 2019. Franța va solicita cel mai probabil extrădarea sa.

„El cere doar să se întoarcă pentru a da explicații. Numai în Franța vom putea vedea dacă sentința pronunțată la momentul respectiv este prescrisă sau nu”, a declarat avocatul său, Arthur Vercken, pentru 20 Minutes.

Condamnat la șapte ani de închisoare după o agresiune în 1983, Thierry Ascione a fost acuzat de complicitate împreună cu alți doi bărbați la uciderea unui cuplu de restauratori, în decembrie 1991, în Guatemala. Cadavrele mutilate ale lui Bernard Bereaud, în vârstă de 52 de ani, și ale partenerei sale, Marie-Antoinette Perriard, în vârstă de 44 de ani, au fost găsite în apropiere de Guatemala City, capitala țării din America Centrală.

După crime, Ascione a fugit la Miami unde a golit conturile bancare ale victimelor, înainte de pleca în Asia. A fost arestat pe 7 septembrie 1995 pe Aeroportul Internațional Charles de Gaulle de către jandarmi, după ce a aterizat din Thailanda. Doar că la 10 ani de la comiterea crimelor, înainte să înceapă procesul său, a fugit din nou din țară. A fost judecat și condamnat la închisoare pe viață în lipsă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un bărbat condamnat la închisoare pe viață pentru crime comise acum 30 de ani a fost prins după ce a naufragiat în Oceanul Pacific