Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Mallorca a fost arestat pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19

Un bărbat din Mallorca, care a infectat 22 de persoane cu Covid-19, a fost arestat sub suspiciunea de agresiune pentru că a mers la serviciu și la sala de sport, în ciuda simptomelor, au spus polițiștii.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.04.2021, 19:03

Un bărbat din Mallorca a fost arestat pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19.
Un bărbat din Mallorca a fost arestat pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19. - Shutterstock

Ofițerii de pe insula spaniolă au început anchetele la sfârșitul lunii ianuarie, după un focar din orașul Manacor, în urma unor rapoarte că un angajat „s-a infectat, dar și-a ascuns boala”, se arată într-un comunicat citat de The Guardian.

Cu câteva zile înainte ca focarul să izbucnească, bărbatul ar fi început să aibă simptome de Covid-19, iar colegii lui au fost îngrijorați, însă el a refuzat să plece acasă. 

Bărbatul avea simptome de Covid, însă a refuzat să se izoleze

La sfârșitul zilei, a mers să-și facă un test PCR, dar nu a așteptat rezultatul, revenind a doua zi la slujba sa și mergând și la sala de sport din apropiere.

Pe acelaşi subiect

La locul de muncă, atât managerul, cât și personalul au insistat să plece acasă pentru că ar putea infecta pe toată lumea, cu atât mai mult cu cât avea o temperatură de peste 40C, după cum au spus polițiștii ulterior.

Bărbatul i-a ignorat pe toți și și-a petrecut ziua plimbându-se în jurul locului său de muncă, coborând în mod deliberat masca și tușind spre colegii săi spunând: „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”, a spus poliția.

Cinci colegi de muncă și familiile lor s-au infectat cu Covid

Când s-a aflat că rezultatul testului PCR este pozitiv, la sfârșitul zilei, colegii bărbatului au intrat în panică și s-au testat de urgență. Cinci dintre ei au dat rezultate pozitive și, la rândul lor, au infectat mai mulți dintre membrii familiilor lor, inclusiv trei bebeluși de un an.

La sala de sport, trei persoane care fuseseră în contact direct cu bărbatul au fost, de asemenea, infectate și au transmis virusul membrilor familiei.

Poliția a spus că acțiunile sale au dus la un total de 22 de infecții, deși niciuna nu a necesitat tratament spitalicesc. Bărbatul a fost arestat sub suspiciunea de agresiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din Mallorca a fost arestat pentru că a infectat 22 de persoane cu Covid-19