Antena Meniu Search
x

Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa

Peter, un american în vârstă de 56 de ani, a fost diagnosticat în urmă cu trei ani cu o boală cumplită – Alzheimer. Încetul cu încetul, bărbatul și-a pierdut memoria, inclusiv amintirile legate de soția sa Lisa. 

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 15:06

Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa
Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa - Oh Hello Alzheimer's

Peter și Lisa s-au căsătorit în urmă cu 12 ani, după ce s-au cunoscut în Harrisburg, Pennsylvania. Amândoi erau deja în căsnicii alături de alte persoane, la mometul întâlnirii, iar pentru o perioadă au rămas prieteni apropiați, scrie CNN. Când s-au revăzut, la doi ani de la prima întâlnire, cei doi au devenit de nedespărțit, mai ales că se aflau și în procese de divorț. 

Lisa a declarat că a observat repede primele semne ale bolii, dar i-a fost foarte greu să accepte ceea ce se întâmplă cu Peter. Bărbatul a început să-și uite cheile, apoi portofelul, iar de multe ori se chinuia să-și amintească anumite cuvinte. 

“Am ignorat aceste semne până când familia și prietenii au început să observe și ei. Cei care nu-l mai văzuseră pe Peter de mult timp, și-au dat seama imediat că ceva este în neregulă”.

După nenumărate teste, Peter a fost diagosticat cu Alzheimer pe 30 aprilie 2018. Boala a pus imediat stăpânire pe viața cuplului, iar în cele din urmă, bărbatul a uitat complet că este căsătorit. Prima dată când a uitat cine este soția sa s-a întâmplat într-o excursie în Rhode Island. 

Pe acelaşi subiect

Pe 12 decembrie 2020, cei doi se uitau la televizor, când scena unei nunți a emoționat-o până la lacrimi pe Lisa. Atunci, Peter a cerut-o în căsătorie, uitând că femeia care stătea lângă el pe canapea era deja soția sa. 

„Haide să ne căsătorim”, i-a propus Peter. Lisa a descris momentul ca fiind extrem de emoționant. „S-a îndrăgostit din nou de mine. M-am simțit onorată. Mă simt ca o prințesă, ca Cenușăreasa. Sunt cea mai fericită femeie din lume”. 

Pe 26 aprilie, Lisa și Peter au ajuns din nou în fața altarului. Cu ajutor din partea unui cadru medical, cei doi și-au rostit jurămintele. 

„Sunt persoana lui favorită. Inimile noastre sunt conectate în așa fel încâ tot ce-mi doresc pentru el este să se simtă în siguranță, și se simte”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un bărbat din SUA, cu Alzheimer, a uitat că este căsătorit și s-a îndrăgostit, din nou, de soția sa