Antena Meniu Search
x

Foto Un bărbat și-a găsit după un 1 an telefonul scăpat într-un lac, în urma secetei masive din Taiwan. Ce accesoriu i-a păstrat smartphone-ul complet funcţional

Cea mai gravă secetă din Taiwan din ultimii 56 de ani a lăsat fără apă unul dintre cele mai cunoscute lacuri ale țării. Consecinţa a dus totuşi la un eveniment fericit pentru un localnic, care şi-a recuperat telefonul după mai bine de un an, complet funcţional.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 11.04.2021, 17:39

Captură video
Un bărbat și-a găsit după un 1 an telefonul scăpat într-un lac, în urma secetei masive din Taiwan - Youtube/ Taiwan News

Bărbatul, pe numele său Chen, susține că și-a scăpat telefonul mobil în timp ce vâslea, plimbându-se cu barca pe lacul Soarelui și Lunii, acum un an, în Taiwan. Săptămâna trecută, însă, a primit o veste la care nu s-ar fi aşteptat vreodată. Un muncitor l-a contactat pentru a-i spune că telefonul său a fost găsit, carcasa dispozitivului fiind acoperită cu noroi uscat.

Chen, care a menţionat că nu a putut dormi noaptea de emoție, a spus că telefonul funcționează perfect datorită carcasei impermeabile pe care o folosise.

Povestea sa este una pozitivă în ciuda veştilor proaste din ultima vreme care au avut loc în Asia de Est, care se confruntă cu măsuri drastice, precum raționalizarea apei, totul din cauza secetei cumplite din zonă. De asemenea, industria semiconductoarelor, cea mai mare din lume, a fost grav afectată.

Domnul Chen a spus că muncitorul care i-a returnat telefonul i-a menţionat că lacul Sun Moon se confruntă cu cele mai scăzute niveluri de apă din „50 până la 60 de ani”.

Lacul Lunii şi Soarelui se confruntă cu cel mai scăzut nivel al apei din ultimii 50-60 de ani, potrivit BBC.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Multe persoane au postat poze şi selfie-uri pe reţelele de socializare în popularul loc turistic, în ultimele zile, ilustrând consecinţele secetei. Pământul din unele părți s-a uscat atât de mult încât noroiul s-a spart, iar în alte părți ale lacului, vegetația a crescut peste albia lacului, făcând zona să arate ca niște câmpii ierboase.

Seceta din Taiwan vine după un an în care ploile abundente nu şi-au făcut apariţia nici măcar o singură dată, lucru nemaiîntâmplat de mai bine de jumătate de secol. Taifunurile aduc de obicei precipitații abundente pe insulă. Oficialii au fost forţaţi să pună în aplicare măsuri de raționalizare a apei, fapt care afectează peste un milion de gospodării și afaceri din orașele Taichung, Miaoli și nordul județului Changhua.

În zilele de raționalizare există şi alte tipuri de restricţii, între care tratamentele pentru păr care necesită spălare, la salon, sunt excluse și iar spălarea maşinii la benzinărie nu este permisă.

Fotografiile făcute şi în zona expusă a râului Touqian, o sursă principală de apă pentru Parcul Științific Hsinchu, unde se află principalele companii de semiconductori, arată de asemenea consecinţele devastatoare ale secetei. Se așteaptă ca deficitul de apă din Taiwan să aibă un impact asupra sectorului de producție a microcipurilor cu consum intensiv de apă, agravând lipsa globală de semiconductori care alimentează de la computere la smartphone-uri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un bărbat și-a găsit după un 1 an telefonul scăpat într-un lac, în urma secetei masive din Taiwan. Ce accesoriu i-a păstrat smartphone-ul complet funcţional