Antena Meniu Search
x

Galerie foto Un bloc vechi în care locuiau 13 familii s-a prăbuşit din senin, după o ploaie. Cel puţin 3 morţi în tragedia din Havana

Tragedie în Cuba. O clădire s-a prăbușit parțial în capitala cubaneză Havana în noaptea de marți spre miercuri, iar trei persoane, inclusiv doi pompieri, au murit. În imobil locuiau aproximativ 50 de persoane, anunţă autorităţile, potrivit AFP.

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 16:11

Prăbușirea clădirii din cartierul turistic Old Havana a distrus interiorul imobilului, în care locuiau 13 familii. Dimineață, s-a produs o a doua prăbușire și mai multe persoane au rămas blocate sub mormanele de moloz. Trei persoane, inclusiv doi pompieri, au murit în incidentul dramatic.

Trei morţi după prăbuşirea clădirii

Salvatori au fost trimişi la faţa locului miercuri, în jurul orei locale 23.00 (6.00, ora României), relatează news.ro. Pompierii au murit după ce au intrat în imobil, sub altă parte a clădirii care s-a surpat. Cadavrele acestora au fost scoase de sub dărâmături în timpul unei operaţiuni de căutare.

Autorităţile au anunţat un al treilea deces ulterior, al unui locuitor în vârstă de 79 de ani, dat dispărut. Două persoane au fost rănite şi transportate la spital, însă viaţa nu le era în pericol, potrivit autorităţilor.

Pe acelaşi subiect

Cinci camioane şi o macara au fost trimise la faţa locului să-i ajute pe salvatori.

Din blocul locuit a rămas doar faţada

În total, 55 de persoane locuiau în acest imobil vechi, din care a mai rămas doar faţada, a anunţat o funcţionară de la Direcţia de Locuinţe a Primăriei Havana, Arnelis de la Candelaria Hernandez.

Din cauza lipsei unor lucrări de mentenanţă, imobile se surpă cu regularitate în unele cartiere vechi ale capitalei cubaneze. Aceste surpări sunt mai numeroase în anotimpul ploios şi al urganelor, din iunie în noiembrie. Havana a înregistrat ploi puternice în ultimele zile.

Potrivit ultimelor date oficiale disponibile, 37% dintre cele 3,9 milioane de locuinţe din Cuba se aflau într-o stare proastă sau foarte proastă la sfârşitul lui 2020.

Prăbușirea clădirii este cea mai recentă dintr-o serie de dezastre care au afectat Cuba aflată în criză, inclusiv o explozie de gaz care a distrus hotelul Saratoga din Havana în 2022 și un incendiu masiv la un parc de rezervoare în Matanzas, la o oră la est de capitală, câteva luni mai târziu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un bloc vechi în care locuiau 13 familii s-a prăbuşit din senin, după o ploaie. Cel puţin 3 morţi în tragedia din Havana