Antena Meniu Search
x

"E un noroc că suntem în viață". Povestea familiei care nu s-a mai urcat în autobuzul morții din Italia ca să stea la o pizza

Minunile există. Două minute întârziere, un apel telefonic și o pizza au salvat viața unui cuplu și a fetiței lor, care trebuiau să se urce din autocarul morții din Mestre. 21 de oameni au murit în Italia, după ce autocarul a căzut în gol de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă două localităţi din regiunea Veneţia.  

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 17:34

Au pierdut autobuzul din Mestre după ce soția lui a vrut să mănânce o pizza
Au pierdut autobuzul din Mestre după ce soția lui a vrut să mănânce o pizza - Corriere del Vento / profimedia

Toate acestea i-au salvat viața unui bărbat de 30 de ani de origine turcă pe nume Ferhat, a soției sale Emine, în vârstă de 31 de ani, și a fiicei lor, Zara, în vârstă de un an. „Minune”, este cuvântul pe care Ferhat îl repetă cu o voce stinsă dar plină de recunoștință, spunând că, datorită unei pizza, cele trei nume ale lor nu sunt acum pe lista pasagerilor morți în autobuzul care s-a prănușit de pe pod, în apropriere de Veneția, potrivit Corriere del Vento.

Am petrecut noaptea fără să dorm și abia dimineața am înțeles că pentru acele două minute eu și familia mea am scăpat de moarte. Mi-am îmbrățișat fetița strâns și am izbucnit în plâns”.

Salbați de dorița soției de a mânca o pizza

El, mare fan al echipei turce Galatasaray, a vrut marți seara să se urce cu orice preț în autobuzul care pleacă din Tronchetto di Venezia la ora 19:20 pentru a ajunge la locul în care erau cazați până la ora 20.00 și să aibă timp să ia cina, ca apoi să se uite liniștit la meciul dintre Galatasaray și Manchester United. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, soția lui abia aștepta să guste pentru prima dată pizza italiană „adevărată”, gătită la cuptorul cu lemne. Așadar. și-a convins soțul să meargă puțin mai departe în căutarea pizzeriei perfecte unde să ia cina. Dar nu au găsit niciodată acea pizzerie perfectă. 

„Am fost atât de supărat pe ea de îndată ce mi-am dat seama că nu vom ajunge niciodată la timp și că dacă am mai petrece câteva minute căutând pizzerii, aș rata chiar și începutul meciului. Am decis că cel mai bun lucru de făcut a fost să ne întoarcem în camping și să comandăm o pizza acolo și așa am fi amândoi fericiți”, a declarat bărbatul.

Era destul de mult de mers până la stația de autobuz și cei doi erau siguri că nu vor ajunge la timp, pentru că deja erau în înârziere cu două minute. În acel moment, Emine l-a sfătuit pe soțul ei să sune la camping, astfel încât cei de la recepție să-i ceară șoferului de autobuz să-i aștepte un minut, maxim două. Nu a reușit să găsească numărul de telefon și, ceea ce părea a fi o seară ratată pentru bărbat, s-a dovedit a fi salvarea lor. 

Mergem pe jos, am ajuns la stație la 19:22, la două minute după plecare. Eram supărat, flămând și obosit, am început să mă plâng și aproape să mă cert cu soția mea. Acum tot ce pot face este să-ți mulțumesc. După o oră, următorul autobuz tot nu sosise, după o oră și jumătate ar fi trebuit să treaca deja trei și în schimb nimic. Între timp, stația era plină de lume. Am sunat la locul în care eram cazați și așa am aflat”.

Tragedia din Mestre

21 de oameni au murit în Italia, după ce autocarul a căzut în gol aproape 30 de metri, de pe un pod, peste linia de cale ferată ce leagă două localităţi din regiunea Veneţia.  

Autobuzul electric, cu aproape 40 de oameni la bord, se îndrepta spre un camping din zona Veneţia. La un moment dat, scăpat de sub control, începe să vireze dreapta, trece prin parapetul de protecţie şi se prăbuşeşte în gol mai mult de 10 metri. Rupe liniile de electricitate şi cade pe linia de cale ferată de sub pod. În acel moment, bateriile care alimentau motorul au luat foc. Flăcările au cuprins rapid tot autobuzul. 

Tragedia putea fi evitată, cred localnicii, dacă parapetul de protecţie nu ar fi fost vechi şi ruginit.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » "E un noroc că suntem în viață". Povestea familiei care nu s-a mai urcat în autobuzul morții din Italia ca să stea la o pizza