Antena Meniu Search
x

Video Un bucătar și-a incendiat propriul frate, pentru banii de pe asigurare. Condamnare la închisoare pe viață pentru criminalul italian

Și-a ars de viu fratele cu trei ani mai mic, pentru a încasa banii din asigurare, iar anchetatorii spun că victima ar fi fost incendiată când încă era în viață. O crimă înfiorătoare care a îngrozit comunitatea din orașul italian Lettere, anul trecut, și care i-a dus lui Antonio Martone, un tânăr bucătar în vârstă de 37 de ani, condamnarea la închisoare pe viață. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.11.2023, 11:57

Oroarea s-a produs anul trecut, în seara zilei de 30 martie. Antonio căutase pe Google cum să ucidă un bărbat și cum să încaseze banii din asigurarea de viață a fratelui său, odată ce acesta era mort. Apoi și-a pus planul în aplicare. L-a atras pe Domenico la o fermă din Lettere, mințindu-l că vor avea o întâlnire cu două fete, iar odată ajunși acolo l-a incendiat. Fără nicio umbră de remușcare, Antonio a plecat, lăsându-și fratele să agonizeze până când și-a dat ultima suflare. Italianul de 37 de ani a fost acuzat că a pregătit crima până la cel mai mic detaliu, cu un an în urmă, când își convinsese fratele să încheie acea asigurare de viață.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trupul lui Domenico încă ardea când a fost găsit

Pe acelaşi subiect

La 13 zile de la moartea fratelui său, găsit carbonizat într-o zonă rurală din provincia Napoli, Antonio Martone a fost arestat, fiind acuzat de cea mai graoznică dintre crime: fratricid. Potrivit reconstrucției făcute de carabinieri, Antonio și-ar fi ucis fratele pentru a pune mâna pe cei 300.000 de euro, bani care i-ar fi revenit de pe urma asigurării de viață, fiind singurul beneficiar.

Planul lui Antonio era să ia banii și să fugă cu logodnica lui în Thailanda, relata, în urmă cu un an, publicația La Repubblica. Conform verificărilor efectuate de polițiști, bărbatul și-ar fi ucis fratele, dându-i foc când acesta era încă în viață. 

Cadavrul carbonizat al lui Domenico Martone a fost găsit de carabinierii alertați de localnici, care observaseră flăcări și o coloană de fum care se ridica în zona unui teren agricol. Trupul bărbatului încă ardea, zăcând sub o magazie, în timp ce mașina lui era parcată la câteva sute de metri distanță. Ulterior, analiza imaginilor de pe camerele de supraveghere a permis reconstituirea ultimelor momente din viața victimei.

Fratele criminal căutase pe Google "asigurare de viață în caz de omor", dar și "ucidere fără suspiciune"

Astfel, oamenii legii au constatat prezența la locul faptei, într-un moment compatibil cu cel în care s-a săvârșit omorul, a fratelui lui Domenico. Au fost reconstituite traseul parcurs de acesta din urmă, fuga de la locul crimei, dar și momentele imediat următoare faptei.

Potrivit procurorului, căutările pe Google, încă din 2021, au confirmat premeditarea crimei. Potrivit Gazzetta del Sud, Antonio a căutat "asigurare de viață în caz de omor", dar și "ucidere fără suspiciune", "în cât timp durează plata asigurării" și, după crimă, "de unde se obține certificatul de deces" și "de ce atunci când o persoană este moartă nu se aprinde focul", întrucât trupul lui Domenico Martone era carbonizat doar pe jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Un bucătar și-a incendiat propriul frate, pentru banii de pe asigurare. Condamnare la închisoare pe viață pentru criminalul italian