Antena Meniu Search
x

Au furat un camion, dar ce era în el îi va ucide în trei zile!

Mexicul s-a aflat, câteva ore, în alertă maximă după furtul unui camion cu deşeuri radioactive. Autorităţile se temeau că materialul putea ajunge pe mâna teroriştilor sau a traficanţilor de droguri.

Vezi și

Până la urmă, substanţa radioactivă a fost găsită iar singurii care sunt în pericol sunt hoţii care au pus mâna pe ea şi care rămân, deocamdată, necunoscuţi.

Camionul cu încărcătură radioactivă a dispărut la 50 de kilometri de capitala mexicană. La o benzinărie, doi indivizi înarmaţi l-au dat jos pe şofer, l-au legat şi au plecat cu vehiculul, fără să poată fi avertizaţi asupra pericolului.

Sursa radioactivă din cobalt 60, folosită la tratarea cancerului, nu cântărea mai mult de 60 de grame. Destul, însă, pentru o aşa-numită "bombă murdară" în stare să facă zeci de victime.

După avertismentul emis de autorităţi, neliniştea a pus stăpânire pe localnici. Specialiştii au explicat că izotopul era ambalat într-un container care respecta toate normele de siguranţă.

Doar dacă, din nebăgare de seamă sau intenţionat, hoţii vor deschide capacul magnetic pentru a scoate materialul, atunci va exista, într-adevăr, un risc de contaminare radioactivă, foarte, foarte serios.

Şi, într-adevăr, containerul era deschis şi gol atunci când poliţiştii au găsit camionul furat.

Toată lumea a răsuflat, însă, uşurată când, la câteva sute de metri, s-a descoperit şi materialul radioactiv. Armata a încercuit zona pentru a preveni contaminarea, până când izotopul va fi, din nou, în siguranţă.

Doar hoţii sunt în pericol dar aceasta nu i-a convins să se predea. Experţii consideră, însă, că, oricum, nu le-au rămas mai mult de trei zile de trăit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Au furat un camion, dar ce era în el îi va ucide în trei zile!