Antena Meniu Search
x

Un căţel şi-a salvat familia dintr-un incendiu îngrozitor, în Marea Britanie. Tatăl şi fiica lui au fost treziţi de lătratul frenetic al patrupedului

Un căţel erou şi-a salvat familia de la moarte, după ce un incendiu masiv a izbucnit în locuinţă. Tatăl şi fiica lui au fost treziţi de lătratul frenetic al patrupedului, înainte ca o adevărată tragedie să aibă loc.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.06.2021, 19:10

În imagine: Pompieri luptând cu focul
Un căţel şi-a salvat familia dintr-un incendiu îngrozitor, în Marea Britanie - Shutterstock

Tatăl şi fiica lui dormeau pe terasa proprietăţii din Grantchester Close, Hull, când a izbucnit incendiul. Căţelul de talie mică al familiei, pe nume Midnight, în vârstă de cinci ani, a simţit imediat mirosul de fum şi a început să latre pentru a-şi trezi stăpânii.

Incendiul a izbucnit la primele ore ale zilei de sâmbătă. Din primele detalii, autorităţile cred că focul ar fi pornit de la o defecţiune electrică. Flăcările aproape îl atingeau pe bărbatul care dormea adânc, dar Midnight a reușit să latre și să-l trezească la timp. Patrupedul a fugit apoi pentru a da alarma şi în camera fetei, înainte să se producă o adevărată tragedie.

„Oamenii nu își dau seama ce s-a întâmplat acolo și cât de uimitor a fost Midnight. Este un câine minuscul, dar este puternic și a reușit să le salveze viața amândurora. Flăcările au izbucnit în camera de zi, în care tata dormea, în timp ce sora ema era în dormitor. Midnight l-a trezit pe tata care şi-a dat seama că flăcările aproape îl atingeau. Nu putea ieşi coborând, aşa că a trbeuit să spargă o fereastră din spate, coborân dla primul etaj. Midnight s-a dus apoi în camera surorii mele. A trebuit să latre chiar în faţa ei ca să o trezească, dormea adânc. Când s-a trezit a încercat să îl găsească pe tatăl meu, dar el ieşise deja şi ea a reuşit să coboare. Tatăl meu a fost la aproape 30 de secunde de a rămâne inconştient. Fără îndoială că Midnight le-a salvat viaţa” a povestit cea de-a doua fiică a bărbatului.

În ciuda faptului că amândoi au ieşit din apartamentul în flăcări cu bine, aceştia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportaţi ulterior la spital.

“Tata a inhalat foarte mult fum. Abia poate vorbi deoarece gâtul îi este ars. A trebuit să fie băgat în comă indusă, internat la Terapie Intensivă, i s-au făcut mai multe investigaţii, dar acum este treaz şi se recuperează, este în stare stabilă. Sora mea este în regulă, a suferit câteva arsuri minore. Echipajele de pompieri au reuşit să scoată şi peştii tropicali din casă, care au supravieţuit cumva, dar restul apartamentului a fost eviscerat. Au pierdut literalmente totul..” a mai adăugat tânăra.

Vecinii au ajutat la stingerea incendiului. Flăcările s-au extins la mai multe locuinţe

De asemenea, vecinii de ambele părți ale proprietății au fost nevoiţi să îşi părăsească casele, fiind evacuaţi după ce flăcările au început să se extindă, potrivit Mirror.

„Ne-am trezit cu lovituri şi apoi am văzut tot acest fum, am crezut doar că trebuie să ieşim pentru că nu ştiam ce se întâmplă. Am ieșit și erau mulți oameni afară. Nu am văzut focul în sine, ci doar urmările, dar a fost mult fum. Nu știm ce a cauzat incendiul, dar bărbatul este încă în spital și nu este într-o formă excelentă” a povestit un vecin.

“Este un spirit comunitar fantastic aici şi toată lumea a ieşit să încerce să ajute. Toată lumea a participat. Vom face tot ce putem pentru a ajuta familia” a adăugat un alt martor.

"Au pierdut aproape totul. Casa lor a fost distrusă. Ne gândim la crearea unei pagini de strângere de fonduri pentru ei” a continuat unul dintre vecini.

“A fost un incendiu la primul etaj, iar apartamentul a fost distrus 100% de căldura și fumul. Focul s-a răspândit în pod, provocând daune grinzilor. Am folosit două aparate de respirație, un tambur de furtun și un jet de acoperire. O femeie adultă ocupantă a suferit arsuri ușoare, iar bărbatul a suferit inhalare de fum. Ambele victime au fost duse la spital cu ambulanța. Alimentarea cu energie electrică a fost izolată la parter, din cauza pătrunderii apei" a declarat un purtător de cuvânt al echipajului de pompieri.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a evalua pagubele şi pentru a descoperi care au fost circumstanţele exacte ale producerii accidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un căţel şi-a salvat familia dintr-un incendiu îngrozitor, în Marea Britanie. Tatăl şi fiica lui au fost treziţi de lătratul frenetic al patrupedului