Antena Meniu Search
x

Un chinez excentric si-a construit un munte si o vila pe acoperisul unui bloc

Cu ingeniozitate si multa ambitie, un profesor chinez a reusit sa obtina imposibilul. A adus muntele la Beijing. In sase ani, barbatul si-a creat propriul colt de natura in varful unui zgarie nori si si-a construit si un refugiu in propriul paradis verde

Vezi și

La o prima privire, cu greu poate cineva sa creada ca ce se vede este opera unui singur om. Piatra cu piatra, damb cu damb, arhitectul acestei minuni nu a avut liniste timp de sase ani. Si-a dedicat fiecare zi libera, fiecare ora de odihna ca sa-si ridice propriul colt de natura in aglomerata metropola. Acum, trebuie sa desfaca totul in doar doua saptamani. "Daca peste doua saptamani locul nu este curatat, vom actiona in conformitate cu legea si vom darama totul", a declarat un angajat al primariei.

Speriati ca acoperisul blocului va cadea peste ei, localnicii au depus o plangere la primarie. Primele crapaturi in pereti au aparut deja, mai ales in cazul apartamentelor de la etajul 25 si 26. Iar altii au avut probleme cu instalatiile sanitare. Acum, oamenii nu cer doar demolarea muntelui artificial, vor si despagubiri pentru deranjul creat. "In primul rand, ameninta siguranta oamenilor. Daca se produc fenomene meteo extreme in Beijing, furtuni sau tunete, constructia poate fi daramata. Si, mai important, ridicarea ei nu are aprobarea rezidentilor care au fost deranjati si de zgomotul produs", a mai adaugat reprezentantul primariei.

Chinezii sunt renumiti pentru dorinta de a improviza in materie de arhitectura. De curand, ei au ridicat chiar un cartier parca tras la indigo dupa Paris, cu un turn Eiffel inalt de 107 metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un chinez excentric si-a construit un munte si o vila pe acoperisul unui bloc