Antena Meniu Search
x

Un condamnat la moarte are ocazia de a-şi dovedi nevinovăţia, după ce Curtea Supremă din SUA i-a amânat execuția. Bărbatul, susținut de Kim Kardashian, Beyoncé şi Rihanna

Un bărbaz condamnat la moarte în SUA are ocazia de a-și dovedi nevinovăția, după ce Curtea Supremă a amânat executarea sentinței, aprobând cererea acestuia de a face noi investigaţii ADN. Bărbatul crede că aceste probe ar putea dovedi că este nevinovat, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 08:19

Bărbatul, susținut de Kim Kardashian, Beyoncé şi Rihanna
Un condamnat la moarte are ocazia de a-şi dovedi nevinovăţia, după ce Curtea Supremă din SUA i-a amânat execuția - Profimedia

Rodney Reed, în vârstă de 54 de ani, urma să fie executat în 2019, dar a beneficiat de o campanie publică de susţinere condusă de vedete precum Kim Kardashian, Beyoncé şi Rihanna. Această mobilizare a dus la amânarea execuţiei acestui afro-american care a fost condamnat în 1998 de un juriu format exclusiv din albi pentru violarea şi uciderea lui Stacey Stites, o tânără de 19 ani, cu doi ani mai devreme.

Pe corpul victimei au fost găsite urme de material seminal, care se potriveau cu ADN-ul său din dosarul unei alte acuzaţii de agresiune sexuală împotriva sa. Rodney Reed a susţinut însă că el şi Stacey Stites au avut o relaţie secretă şi consensuală.

Cazul bărbatului, susținut de Kim Kardashian, Beyoncé şi Rihanna

Unii dintre susţinătorii săi, inclusiv influenta organizaţie Innocence Project, care luptă împotriva erorilor judiciare din ţară, susţin că dovezile "substanţiale" găsite ulterior îl implică pe logodnicul lui Stacey Stites, un fost agent de poliţie pe nume Jimmy Fennell.

Pe acelaşi subiect

În 2014, Rodney Reed a început să ceară noi teste ADN pentru 40 de obiecte, inclusiv cureaua folosită pentru a o strangula pe Stacey Stites, despre care a spus că ar putea infirma acuzaţiile ce i se aduc. Dar o instanţă i-a respins cererea, spunând că probele nu au fost păstrate în mod corespunzător.

De asemenea, condamnatul nu a avut succes în apel şi apoi în instanţa federală, din cauza expirării termenului de prescripţie.

Deţinutul condamnat la moarte a făcut apoi apel la Curtea Supremă, iar instanţa a decis miercuri în favoarea sa, cu o majoritate de şase judecători la trei. "Singura întrebare la care instanţa noastră a trebuit să răspundă a fost dacă plângerea federală a lui Reed a fost depusă la timp. Concluzia noastră este că a fost", a declarat judecătorul conservator Brett Kavanaugh.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un condamnat la moarte are ocazia de a-şi dovedi nevinovăţia, după ce Curtea Supremă din SUA i-a amânat execuția. Bărbatul, susținut de Kim Kardashian, Beyoncé şi Rihanna