Antena Meniu Search
x

Un copil de 12 ani din Rusia a primit citaţie pentru a se prezenta la Comisariatul Militar. Rudele băiatului, în stare de şoc: "De ce i se cere asta?"

Un copil în vârstă de 12 de ani din Rusia a primit citaţie pentru a se prezenta la cel mai apropiat centru de recrutare. Rudele băiatului sunt în stare de şoc şi nu înţeleg de ce copilul lor a primit o astfel de hârtie.

de Redactia Observator

la 11.12.2022, 16:32

Un copil de 12 ani din Rusia a primit citaţie pentru a se prezenta la Comisariatul Militar. Rudele băiatului, în stare de şoc: "De ce i se cere asta?"
- Profimedia - imagine ilustrativă

În Rusia, înregistrarea militară se poate face începând cu 16-17 ani. Rudele copilului nu ştiu cum să gestioneze situaţia şi nu înţeleg de ce acesta trebuie să se prezinte la un Comisariat Militar. "Situația este așa, copilul are 12 ani, a venit o citație de la comisariatul militar... din câte îmi amintesc, înregistrarea inițială începe de la 16-17 ani... întrebarea este ... de ce i se cere copilului să se prezinte la comisariatul militar", au declarat cei din familia băiatului, potrivit canalului de Telegram PP Kansk.

Părinţii se plâng că şi copii mai mici, de doar 5 ani, primesc astfel de citaţii

Mama copilului s-a plâns pe reţelele de socializare şi a descoperit că astfel de "greşeli" sunt frecvente în Rusia. Ea a fost sfătuită să se adreseze Parchetului Militar pentru a lămuri situaţia. Sunt şi cazuri mai grave de atât, alţi părinţi dezvăluind că astfel de "chemări" au fost trimise către copii în vârstă de 5 ani. Un elev din clasa a IX-a a spus că el a primit direct citaţie pentru mobilizarea pe frontul din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării nu a dorit să comenteze astfel de incidente. Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a declarat în cursul acestei săptămâni că nu ia în calcul o nouă mobilizare pentru "a alimenta" armata rusă pe frontul din Ucraina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un copil de 12 ani din Rusia a primit citaţie pentru a se prezenta la Comisariatul Militar. Rudele băiatului, în stare de şoc: "De ce i se cere asta?"