Antena Meniu Search
x

"Un deget mijlociu simbolic". O firmă din SUA şi-a plătit datoria de 23.500 de dolari în 3 tone de monede

Caz bizar în SUA după ce o firmă a ales să-şi plătească datoriile printr-o metodă la limita legalităţii. Firma şi-a plătit datoria de 23.500 de dolari în monede în valoare de 25, 10 şi 1 cent.

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 17:18

"Un deget mijlociu simbolic". O firmă din SUA şi-a plătit datoria de 23.500 de dolari în 3 tone de monede
- Profimedia - imagine ilustrativă

Potrivit CBS News, JMF Enterprises, o firmă care se ocupă cu lucrări de sudură din nordul statului Colorado, a angajat ca subcontractor firma Fired Up Fabrication. După finalizarea lucrărilor, Fired Up Fabrication a realizat că nu a fost plătită integral pentru munca efectuată de angajaţii săi astfel că a intentat proces civil.

Care a fost decizia finală a instanţei

În cele din urmă, cele două firme au ajuns la mediere, iar JMF a fost de acord să achite datoria de 23.500 de dolari. Avocaţii JMF au studiat bine contractul de mediere şi au descoperit că în acte nu este precizat în mod clar şi explicit cum trebuie plătită datoria. Aşa că au ales să o achite în monede de 25, 10 şi 1 cent.

Danielle Beem, avocata celor de la Fired Up Fabrication, a fost cea care a vorbit cu presa despre acest caz. "Un deget mijlociu simbolic. E amuzant. Atâta timp cât nu ți se întâmplă ție", a declarat femeia pentru CBS. Aceasta a povestit că într-o zi a sunat-o un şofer care i-a spus să coboare pentru a-şi ridica datoria care "cântărea" 3 tone. Beem a spus că chiar dacă ar fi vrut să ia cutiile cu monede nu ar fi putut fizic să facă asta.

Cazul a mers din nou în instanţă după acest incident, iar un judecător a obligat firma JMF să-şi plătească datoria printr-o metodă "mai convenţională". Judecătorul le-a dat celor de la JMF şi o idee în acest sens: un cec completat cu suma 23.500 de dolari. De asemenea, JMF a fost nevoită să plătească şi cheltuielile de judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » "Un deget mijlociu simbolic". O firmă din SUA şi-a plătit datoria de 23.500 de dolari în 3 tone de monede