Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Un deţinut român a evadat din spital, în Italia, apoi a răpit un fermier ameninţându-l cu şurubelniţa. Denis e căutat de 3 zile

Sâmbătă dimineaţă, un deţinut român a reuşit să evadeze dintr-un spital, în Italia, unde fusese dus de poliţia închisorii, şi, de atunci, tânărul de 27 de ani este de negăsit. Ieri, presa din Peninsulă a dezvăluit că, imediat ce a reuşit să fugă din clinică, Denis Costel Străuneanu a oprit pe stradă maşina condusă de un fermier, pe care l-a răpit l-a obligat, ameninţându-l cu o şurubelniţă, să-l ducă la Napoli.

de Veronica Micu

la 09.09.2024 , 10:49

Denis Costel Străuneanu, un tânăr român de 27 de ani, a fost arestat în 20 iulie 2021, la Roma, şi încarcerat la Penitenciarul Carinola. Sâmbătă, după ce a acuzat probleme motorii, a fost adus de poliţiştii închisorii la spitalul Pellegrini din Sessa Aurunca, pentru o radiografie.

Evadarea din Spital și răpirea

La un moment dat, românul a cerut să meargă la toaletă şi, profitând că una dintre ferestre era deschisă, a fugit din spital. Odată ajuns în stradă, Străuneanu a oprit un fermier, un localnic în vârstă de 60 de ani, care trecea cu maşina. Deţinutul l-a ameninţat apoi pe bărbat cu o şurubleniţă şi l-a obligat să-l ducă la Napoli. Potrivit publicaţiei Corriere della Sera, detaliul a reieşit din plângerea pe care fermierul a făcut-o la poliţie. Ajuns la destinaţie, românul i-a cerut italianului să-i dea efectele personale şi nişte bani, apoi s-a făcut nevăzut. De atunci, carabinierii în caută fără încetare, dar, până în prezent, nu au reușit să-l găsească. 

Articolul continuă după reclamă

Românul fugar este de negăsit

Pe acelaşi subiect

Evadarea românului a declanșat controverse legate de măsurile de securitate și modul în care a fost posibil ca deținutul să scape. Prin intermediul unui comunicat, sindicatul poliției penitenciare USPP își exprimă îngrijorarea cu privire la evadarea românului.

"Aflam din presă că fugarul este în continuare un pericol pentru comunitate. Ca sindicat, am reiterat de mai multe ori că munca poliției penitenciarelor trebuie să fie asigurată. Deținuții care devin protagoniști ai acestor evenimente grave trebuie să fie imediat transferați din regiune pentru că lipsa unor răspunsuri de sancționare generează o percepție greșită. Facem apel la autorități, atât politice, cât și departamentale, să asigure munca ofițerilor de penitenciare", susțin președintele Giuseppe Moretti și secretarul regional Ciro Auricchio. 

Între timp, directorul închisorii Carinola și reprezentanții forțelor de poliție examinează siguranța transportului deținuților, pentru a preveni ca incidente similare să se repete pe viitor.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Un deţinut român a evadat din spital, în Italia, apoi a răpit un fermier ameninţându-l cu şurubelniţa. Denis e căutat de 3 zile