Antena Meniu Search
x

Un doctor dezvăluie momentul sfâşietor în care un bătrân infectat cu COVID se stinge din viaţă în timp ce vorbea la telefon cu soţia

Un doctor din Londra dezvăluie un moment care l-a marcat în timp ce se afla în prima linie pentru tratarea pacienţilor cu Covid. Omul susţine că un pacient s-a stins din viaţă în doar 15 minute, deşi îl lăsase în salon să vorbească la telefon cu soţia şi părea că se simte bine.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 31.12.2020, 08:49

Un bătrân infectat cu COVID s-a stins din viaţă în timp ce vorbea la telefon cu soţia
Un doctor din Londra dezvăluie un moment care l-a marcat în timp ce se afla în prima linie pentru tratarea pacienţilor cu Covid - Profimedia Images
  • Un pensionar infectat cu Covid a murit în timp ce vorbea la telefon cu soţia
  • Medicul care îl trata susţine că cel mai probabil bărbatul fusese afectat de fenomenul ce poartă numele de "hipoxia fericită"

Un medic din prima linie a unei secții Covid a dezvăluit un moment care l-a marcat profund. Omul a văzut cum un pacient care se infectase cu Covid, dar care avea totuşi un aspect sănătos, a pierdut lupta cu coronavirusul. 

Potrivit informaţiilor, pensionarul se pregătea să o sune pe soţia sa în momentul în care doctorul l-a văzut pentru ultima dată în viaţă. După 15 minute mai târziu, cadrul medical, pe numele său Hugh Montgomery, s-a reîntors. Şocant a fost momentul în care a descoperit că bătrânul se stinsese din viaţă. 

Profesorul Hugh Montgomery, care lucrează la Spitalul Whittington din Londra, Anglia, a spus că pacientul ''arăta destul de bine'' când l-a lăsat singur în salon pentru a-și suna soția.

Dar medicul din prima linie, specialist în terapie intensivă, care a publicat peste 450 de articole științifice, a declarat că, la întoarcerea sa, 15 minute mai târziu, a constatat că bărbatul murise.

"Hipoxia fericită"

Se pare că omul fusese victima unei fenomen cauzat de infectarea cu coronavirus ce poartă numele de ''hipoxie fericită sau tăcută''. Acest lucru semnifică că deşi pacienții par că se simt bine şi că se recuperează, nivelul de oxigen din sânge este extrem de scăzut. Mai mult, oamenii nici măcar nu au habar de ce se întâmplă cu adevărat în corpul lor. 

Incidentul a nedumerit medicii la începutul pandemiei și de atunci a fost subiectul unei cercetări, potrivit dailymail.co.uk.

Vorbind despre provocările cu care s-a confruntat personalul medical în culmea primului val Covid, profesorul Montgomery a declarat că: ''O mulțime de oameni nu prezintă simptome, iar pentru cei care ajung să le resimtă, uneori ele se ameliorează, dar este şi un punct de cotitură la 10-14 zile, când unii cred că starea se îmbunătăţeşte, dar de fapt se înrăutăţeşte''

Medicul spune că auzise poveşti din Wuhan despre "hipoxia fericită", dar şi despre felul în care oamenii au ajuns brusc să nu mai respire şi apoi să moară, deşi păreau că se recuperează şi că nu mai sunt afectaţi de boală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un doctor dezvăluie momentul sfâşietor în care un bătrân infectat cu COVID se stinge din viaţă în timp ce vorbea la telefon cu soţia