Antena Meniu Search
x

Un elefănțel care și-a pierdut jumătate de trompă, prins într-o capcană, a murit din cauza rănilor, în Indonezia

Un pui de elefant de Sumatra care şi-a pierdut jumătate din trompă, după ce ar fi fost prins într-o capcană în provincia indoneziană Aceh, a murit marţi în urma rănilor suferite, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, informează agenţia DPA marţi.

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 12:06

Femela de elefant în vârstă de un an a fost transportată la un centru veterinar din districtul Aceh Besar, duminică, după ce a fost găsită cu trompa retezată şi o capcană înfiptă în ea.

''Elefantul a murit astăzi pentru că infecţia se răspândise'', a declarat Agus Riyanto, directorul Agenţiei provinciale pentru Conservarea Naturii. ''Se pare că ea era rănită de ceva vreme'', a adăugat el.

Elefantul de Sumatra, o subspecie a elefantului asiatic, este inclus pe lista animalelor aflate în pericol critic de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), scrie Agerpres.

Se estimează că în sălbăticie trăiesc mai puţin de 3.000 de elefanţi de Sumatra, numărul lor fiind în scădere ca urmare a conversiei habitatelor lor forestiere în terenuri agricole şi în plantaţii de palmier pentru ulei, potrivit organizaţiilor pentru protecţia mediului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un elefănțel care și-a pierdut jumătate de trompă, prins într-o capcană, a murit din cauza rănilor, în Indonezia