Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un elefănțel care și-a pierdut jumătate de trompă, prins într-o capcană, a murit din cauza rănilor, în Indonezia

Un pui de elefant de Sumatra care şi-a pierdut jumătate din trompă, după ce ar fi fost prins într-o capcană în provincia indoneziană Aceh, a murit marţi în urma rănilor suferite, a anunţat un reprezentant al autorităţilor locale, informează agenţia DPA marţi.

de Redactia Observator

la 16.11.2021 , 12:06

Femela de elefant în vârstă de un an a fost transportată la un centru veterinar din districtul Aceh Besar, duminică, după ce a fost găsită cu trompa retezată şi o capcană înfiptă în ea.

''Elefantul a murit astăzi pentru că infecţia se răspândise'', a declarat Agus Riyanto, directorul Agenţiei provinciale pentru Conservarea Naturii. ''Se pare că ea era rănită de ceva vreme'', a adăugat el.

Elefantul de Sumatra, o subspecie a elefantului asiatic, este inclus pe lista animalelor aflate în pericol critic de dispariţie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN), scrie Agerpres.

Articolul continuă după reclamă

Se estimează că în sălbăticie trăiesc mai puţin de 3.000 de elefanţi de Sumatra, numărul lor fiind în scădere ca urmare a conversiei habitatelor lor forestiere în terenuri agricole şi în plantaţii de palmier pentru ulei, potrivit organizaţiilor pentru protecţia mediului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Un elefănțel care și-a pierdut jumătate de trompă, prins într-o capcană, a murit din cauza rănilor, în Indonezia