Antena Meniu Search
x

Un general rus ar fi fost arestat de FSB, pentru trădare şi risipă de combustibil. Deputaţii ruşi spun că totul e un "fake absolut"

Un general din armata rusă ar fi fost reţinut de Serviciul Secret de Informaţii (FSB) informează site-ul de investigații Bellingcat, citat de The Telegraph.

de Redactia Observator

la 17.03.2022, 19:05

Un general rus ar fi fost arestat de FSB, pentru trădare şi risipă de combustibil. Deputaţii ruşi spun că totul e un "fake absolut"
- Profimedia

Jurnaliştii de la Bellingcat susţin că au confirmat informaţia din trei surse. Roman Gavrilov, adjunctul șefului Gărzii Naționale din Rusia, ar fi fost arestat pentru că Rosgvardia a suferit prea multe pierderi în Ucraina şi pentru că s-a făcut "risipă de combustibil". O altă sursă, cea de-a treia, susţine că în realitate motivul ar fi altul: "scurgeri de informații militare care au dus la pierderi de vieți omenești".

De cealaltă parte, presa din Rusia nu contrazice faptul că generalul Roman Gavrilov şi-a pierdut poziţia, dar nu ar fi fost arestat, ci demis. La nivel oficial, situaţia nu s-a petrecut. Alexander Khinshtein, deputat în Duma de Stat din partea partidului Rusia Unita, a comentat pe contul său de Telegram spunând că totul este o invenţie a presei occidentale. "Fake absolut. Tocmai am vorbit chiar eu cu generalul Gavrilov", a fost mesajul deputatului Khinshtein.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un general rus ar fi fost arestat de FSB, pentru trădare şi risipă de combustibil. Deputaţii ruşi spun că totul e un "fake absolut"