Antena Meniu Search
x

Un învăţător nevaccinat a îmbolnăvit mai bine de jumătate dintre elevii săi de școală primară, după ce și-a scos masca să le citească o poveste, în California

Un profesor de școală primară, nevaccinat, a infectat mai bine de jumătate de clasă după ce și-a scos masca pentru a le citi elevilor lui, iar aceștia la rândul lor au continuat să infecteze alți elevi și pe membrii familiilor lor, au informat vineri oficialii din sănătatea publică din California.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 28.08.2021, 17:23

Un invatator le arată un manual elevilor de clasa primara
Un învăţător nevaccinat a îmbolnăvit mai bine de jumătate dintre elevii săi de școală primară, după ce și-a scos masca să le citească o poveste, în California - Profimedia Images

S-a întâmplat în luna mai și este doar un exemplu de cât de ușor putem submina eforturile de protejare a copiilor prea mici pentru a fi vaccinați, a declarat directorul Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Dr. Rochelle Walensky.

Învățătorul și-a scos masca să le citească copiilor o poveste 

Profesorul a venit la muncă chiar dacă prezenta simptome Covid-19 și apoi și-a scos masca pentru a le citi copiilor, a raportat o echipă de la Sănătatea Publică în raportul săptămânal al CDC despre deces și boală. Profesorul ar fi spus atunci că a presupus că simptomele erau cauzate de o alergie, nu de infecția cu Covid.

Din sala de clasă cu 22 de elevi, 12 s-au infectat, în special cei care s-au aflat în băncile din fața clasei.

Pe acelaşi subiect

„Școala le-a cerut profesorilor și elevilor să poarte mască în interior; interviurile cu părinții elevilor infectați au sugerat că aderența elevilor la liniile directoare de mascare și distanțare, în conformitate cu recomandările CDC, a fost ridicată în clasă", se arată în raportul citat de CNN.

În total, 27 de persoane s-au infectat cu Covid ca urmare a incidentului de la clasă

Deși băncile elevilor au fost distanțate și sălile de clasă au fost dotate cu filtre de aer portabile, nu a fost suficient pentru a-i proteja pe copii.

În cele din urmă, 27 de persoane, inclusiv profesorul, au fost infectate. Niciunul nu a fost grav bolnav și toți s-au recuperat. Acele cazuri care au fost analizate au implicat varianta Delta a coronavirusului, deși cercetătorii au spus că nu au fost neapărat capabili să testeze pe toți cei care ar fi putut fi infectați în focar.

„Introducerea virusului în clasă de către un profesor care lucra la școală, în timp ce era atât simptomatic, cât și nevaccinat și care a a renunțat la mască în timp ce citea cu voce tare la o clasă, a dus la apariția unui focar în clasă, care s-a extins apoi în comunicate”, a declarat Walensky vineri pentru un briefing de la Casa Albă Covid-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri externe » Un învăţător nevaccinat a îmbolnăvit mai bine de jumătate dintre elevii săi de școală primară, după ce și-a scos masca să le citească o poveste, în California