Antena Meniu Search
x

Un italian a fost dat afară şi nu-şi găseşte alt loc de muncă de mai bine de 3 luni după ce a refuzat vaccinarea: "Nu mă răzgândesc. Poate emigrez în România"

Un şofer italian în vârstă de 52 de ani care a refuzat să se vaccineze se gândeşte să vină în România.

de Redactia Observator

la 12.01.2022, 08:31

Un italian a fost dat afară şi nu-şi găseşte alt loc de muncă de mai bine de 3 luni după ce a refuzat vaccinarea: "Nu mă răzgândesc. Poate emigrez în România"
- Corriere della Sera

Michele Mancini este un simbol al antivacciniştilor din Italia. Bărbatul, şofer de profesie, a rămas fără loc de muncă după ce a refuzat să se vaccineze. Şi pentru că nu are de gând să facă acest pas nu-şi mai găseşte un job de mai bine de trei luni. "În opinia mea, decretul guvernamental este neconstituțional. Nu sunt un împotriva vaccinului, dar cred că nu este legal să forțezi pe cineva să se vaccineze. Am creier și pot decide ce să fac cu viața mea", a declarat bărbatul pentru Corriere della Sera.

El spune că a luat decizia de a nu se vaccina pe 15 octombrie anul trecut şi a luat-o în cunoştinţă de cauză. Ştia care vor fi repercusiunile, iar faptul că a fost dat afară de firma la care lucra şi nu îşi găseşte un alt loc de muncă de mai bine de trei luni nu l-a descurajat, ci dimpotriva, l-a îndârjit şi mai tare.

Vrea să emigreze în România

Michele Mancini a mai precizat că economiile strânse de-a lungul timpului l-au ajutat să supravieţuiască până acum fără prea mari probleme. Pentru viitor, dacă situaţia din Italia nu se va îmbunătăţi, italianul se gândeşte să vină în România.

"Am fost un mare economisitor și pentru moment supraviețuiesc. Eu și soția mea am convenit de comun acord să nu ne supunem unei obligații care, în opinia mea, este incorectă și ilegală. Dacă asta ar continua, aș putea pleca și din Italia, poate în Croația sau România", a declarat Mancini pentru Corriere della Sera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un italian a fost dat afară şi nu-şi găseşte alt loc de muncă de mai bine de 3 luni după ce a refuzat vaccinarea: "Nu mă răzgândesc. Poate emigrez în România"