Meniu
Search
x

Un japonez s-a îmbătat atât de rău încât a adormit pe stradă şi a pierdut stick-ul cu datele persoanele ale locuitorilor unui întreg oraş

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din oraşul japonez Amagasaki a pierdut un stick USB cu datele personale a mii de oameni. Omul s-a oprit la un bar să bea un pahar după ce şi-a terminat programul de muncă, dar a exagerat cu alcoolul.

De Redactia Observator la 25.06.2022, 09:53

Bărbatul lucrează pentru o companie privată care oferă servicii familiilor scutite de taxe, informează postul public de radio japonez NHK. După ce a mers la primărie pentru a accesa datele sensibile, omul s-a oprit într-un local pentru a bea un pahar. Doar că a cam exagerat cu alcoolul. Atât de rău încât a căzut pe stradă atunci când a plecat şi acolo a adormit. Când s-a trezit şi-a dat seama că nu mai are geanta în care se afla şi stick-ul USB. Astfel, au fost pierdute informaţii confidenţiale precum date de naştere, adrese sau conturi bancare a aproximativ 500.000 de oameni.

Când a realizat gravitatea situaţiei, bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, şi-a anunţat şefii. Aceştia, la rândul lor, au alertat autorităţile. Firma la care lucrează bărbatul spune că stick-ul era parolat şi sunt şanse minime ca datele să fi fost accesate. Chiar şi aşa, incidentul este unul extrem de grav mai ales că, potrivit aceleiaşi companii, angajatul său avea dreptul de a accesa şi utiliza datele, dar nu avea şi dreptul de a le transfera pe un dispozitiv portabil.

De asemenea, angajatul neglijent a fost acuzat şi de faptul că nu a ales o metodă mai sigură de transport astfel încât să nu fie periclitată siguranţa datelor cu caracter secret. Autorităţile japoneze şi-au cerut scuze în faţa cetăţenilor prejudiciaţi de acest incident şi au dat asigurări că toţi cei eligibili pentru programul de scutire a taxelor îşi vor primi ajutoarele sociale fără vreo secundă de întârziere.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Un japonez s-a îmbătat atât de rău încât a adormit pe stradă şi a pierdut stick-ul cu datele persoanele ale locuitorilor unui întreg oraş