Antena Meniu Search
x

Un judecător federal a blocat obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a angajaților din sistemul medical american

Un judecător de district din Louisiana a blocat marți decizia de vaccinare obligatorie împotriva COVID-19 pentru lucrătorii din domeniul sănătății, emitând chiar şi o ordonanță națională într-un alt eșec la efortul președintelui Joe Biden de a solicita ca segmente largi ale populației să fie vaccinate.

de Redactia Observator

la 01.12.2021, 12:50

Un judecător federal a blocat obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a angajaților din sistemul medical american
Un judecător federal a blocat obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a angajaților din sistemul medical american - Shutterstock

Decizia judecătorului american Terry Doughty din districtul de vest din Louisiana vine în urma unei hotărâri identice de luni a judecătorului districtual american din Missouri, Matthew Schelp, dar care  a acoperit doar 10 state, scrie Reuters.

Doughty s-a pronunțat asupra procesului condus de procurorul general republican din Louisiana Jeff Landry și i s-a alăturat cu alte 13 state, mai mult însă, Doughty a adăugat o ordonanță națională în hotărârea sa. În decizia sa, Doughty a scris că Administrația Biden nu are autoritatea de a ocoli Congresul pentru a emite un astfel de mandat.

„Dacă puterii executive i se permite să uzurpe puterea legislativă de a face legi, două din cele trei puteri conferite de Constituția noastră ar fi în aceleași mâini. Dacă natura umană și istoria învață ceva, este că libertățile civile se confruntă cu riscuri grave atunci când guvernul proclamă stări de urgență nedefinite, a scris el. 

O decizie împotriva administraţiei Biden

Pe acelaşi subiect

Regulamentul de urgență emis pe 4 noiembrie de Centrele pentru Serviciile Medicale ar fi impus personalului furnizorilor care participă la programe să primească cel puțin o doză de vaccin COVID-19 până pe 6 decembrie și să fie complet vaccinat până la 4 ianuarie 2022. Ar fi acoperit peste 17 milioane de lucrători din domeniul sănătății, potrivit Centrelor pentru Serviciile Medicare și Medicaid.

„În timp ce Joe Biden îi ticăloșește pe eroii noștri din domeniul sănătății, voi continua să opun tacticilor de agresiune ale președintelui și să lupt pentru libertate”, a spus Landry într-un comunicat. „Deși lupta noastră este departe de a fi încheiată, mă bucur că instanța a acordat ajutor preliminar împotriva atacului neconstituțional și imoral al președintelui nu numai asupra lucrătorilor noștri din domeniul sănătății, ci și asupra accesului la servicii medicale pentru săracii și bătrânii noștri”

La începutul acestei luni, a 5-a Curte de Apel din SUA din New Orleans a blocat un mandat mai larg al administrației Biden, conform căruia întreprinderile cu peste 100 de lucrători solicită angajaților să fie vaccinați până pe 4 ianuarie sau să poarte măști și să fie testați săptămânal. Landry a fost și liderul acelui proces. 

Statele care s-au alăturat Louisianei în acest proces sunt Arizona, Alabama, Georgia, Idaho, Indiana, Kentucky, Mississippi, Montana, Ohio, Oklahoma, Carolina de Sud, Utah și Virginia de Vest. Tribunalul Districtual de Vest din Louisiana include o mare parte geografică a statului, cu birouri în Lafayette, Lake Charles, Alexandria, Monroe și Shreveport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Un judecător federal a blocat obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 a angajaților din sistemul medical american