Antena Meniu Search
x

Vaccinare obligatorie în Germania, cerută de viitorul cancelar Olaf Scholz. Nemții vor trimite bolnavi în Lombardia

În Germania situație a ajuns dramatică. Berlinul va transfera pacienții cu Covid în străinătate, inclusiv în Lombardia. Între timp, viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 17:59

Vaccinare obligatorie în Germania, cerută de viitorul cancelar Olaf Scholz. Nemții vor trimite bolnavi în Lombardia
Vaccinare obligatorie în Germania, cerută de viitorul cancelar Olaf Scholz. Nemții vor trimite bolnavi în Lombardia - Profimedia

Situația de la terapie intensivă „este extrem de dramatică” a declarat ministrul sănătății din Baden-Wuerttemberg, anunțând că landul se pregătește să trimită pacienți și în străinătate și a primit deja undă verde din partea Italiei (Lombardia), Franței și Elveției, scrie La Repubblica „Ne pregătim să transferăm pacienți în străinătate, dacă este necesar”, a spus Manfred Lucha. Aglomeraţia din spitale este alarmantă și oamenii nu mai suportă. De câteva zile, mai multe landuri au transferat pacienți. Bavaria a trimis doi pacienți în Italia, la Bolzano și Merano.

Viitorul cancelar Olaf Scholz este de acord cu introducerea vaccinării obligatorii în Germania. A susținut ideea în cursul unei reuniuni la care au participat Angela Merkel şi liderii celor 16 landuri ale Germaniei 

Bild scrie că Olaf Scholz, actual ministru de Finanţe, s-a adresat liderilor landurilor federale afirmând că în calitate de deputat va vota „în favoarea” unei astfel de propuneri. Măsura este propusă și susținută de liderii statelor federale germane.  În plus, Scholz a prezentat un „catalog de măsuri” care include regula „2G” (accesul permis doar celor vaccinați și vindecați) în magazine cu excluderea exclusivă a supermarketurilor, închiderea discotecilor în zonele cu incidență mare și o limită de prezență a spectatorilor la evenimentele majore.

Ce cuprinde planul nemților pentru a stopa valul 5 de Covid:

Pe acelaşi subiect
  • Germania are nevoie de o creştere uriaşă a vaccinărilor cu doza booster până la Crăciun.
  • Vaccinarea ar trebui extinsă și în farmacii.
  • Regula 2G ar trebui să se aplice strict evenimentelor și magazinelor
  • Reintroducerea măștii obligatori în școli.
  • Închiderea barurilor şi a cluburilor este luată în considerare
  • Olaf Scholz s-a pronunțat în favoarea unei vaccinări generale obligatorii.

Germania a exclus până acum varianta radicală de impunere a vaccinării, aşa cum a procedat statul vecin Austria. Obligaţia de vaccinare a fost decisă recent pentru personalul din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi pentru soldaţii din Bundeswehr (armata) şi ar urma să intre în vigoare în curând.

Dar situaţia sanitară rămâne foarte tensionată. Marţi, rata de incidenţă era de de 452,2 la 100.000 de locuitori. Aproximativ 57 de milioane de persoane (68,5%) s-au vaccinat cu schema completa. Vaccinarea obligatorie, respinsă mult timp de majoritatea germanilor, este de acum cerută de aproape două treimi dintre ei (64%), potrivit unui sondaj recent.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Vaccinare obligatorie în Germania, cerută de viitorul cancelar Olaf Scholz. Nemții vor trimite bolnavi în Lombardia