Antena Meniu Search
x

Un judecător italian ucis de mafie, în 1990, a fost beatificat şi ar putea fi sanctificat până la sfârşitul anului

Rosario Livatino, un judecător italian ucis de mafie, în 1990, a fost beatificat, Papa Francisc transmiţând un mesaj emoţionant în acest sens.

de Redactia Observator

la 10.05.2021, 12:49

Judecătorul italian a fost ucis de reprezentanţi ai Mafiei siciliene
Judecătorul italian a fost ucis când avea doar 37 de ani - Il Riformista
  • Rosario Livatino a fost ucis când avea doar 37 de ani.

Rosario Livatino a fost ucis în 1990 de reprezentanţi ai Mafiei siciliene. Judecătorul avea doar 37 de ani şi fusese implicat deja în mai multe acţiuni desfăşurate împotriva clanurilor mafiote.

Conform news.ro, lui Livatino i s-a oferit posibilitatea de a beneficia de o escortă militară, însă a refuzat acest lucru. Iar în fatidica zi în care a fost ucis, Livatino a fost urmărit de mai multe maşini pe o autostradă, în cele din urmă mafioţii începând să tragă asupra sa.

A reuşit să scape şi să fugă pe un câmp din apropiere, însă a fost urmărit şi ucis cu mai multe focuri de armă.

Rosario Livatino, considerat un martir al justiţiei

Pe acelaşi subiect

Papa Ioan Paul al II-lea a fost primul care i-a adus un omagiu, în timpul unei vizite în Sicilia, considerându-l "un martir al justiţiei". Atunci au început şi demersurile ca el să fie beatificat.

Livatino a fost beatificat în urma unei slujbe care a avut loc la Catedrala Agrigento, din Sicilia. În paralel, Papa Francisc a transmis un mesaj emoţionant: "În serviciul său pentru comunitate, ca judecător de excepţie, care nu şi-a permis niciodată să fie corupt, s-a străduit să judece nu pentru a condamna, ci pentru a reabilita. Fie ca exemplul său să fie pentru toată lumea, în special pentru judecători, un stimulent pentru a fi apărători loiali ai legalităţii şi libertăţii".

Papa Francisc a început demersurile necesare pentru ca Rosario Livatino să fie sanctificat în decembrie, chiar dacă acestuia nu i se poate atribui un miracol în sensul strict al cuvântului, respectiv un act de vindecare inexplicabilă a unei persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un judecător italian ucis de mafie, în 1990, a fost beatificat şi ar putea fi sanctificat până la sfârşitul anului