Antena Meniu Search
x

Un lac din California a reapărut după 100 de ani. Culturi, case și mașini distruse: ''Un dezastru natural care se desfășoară lent''

Un lac din California a reapărut după 100 de ani acoperind numeroase terenuri agricole. În zonă, sunt numeroși producători de migdale, fistic, lapte și fructe.

de Redactia Observator

la 03.04.2023, 17:32

Un lac din California a reapărut după 100 de ani
Un lac din California a reapărut după 100 de ani - Profimedia Images

Bazinul Tulare din California, cunoscut pentru terenurile agricole, a devenit o mare întindere de apă. În urmă cu 100 de ani, în zonă era un mare lac, dar autoritățile au decis să scoată apa pentru a crea terenuri agricole. Acum, lacul a reapărut în urma ploilor și ninsorilor abundente din ultimele luni.

''Acesta este un dezastru natural care se desfășoară lent. Nu există nicio modalitate de a face față cu infrastructura existentă", a declarat, pentru NBC, cercetătorul Jeffrey Mount.

Experții din California se tem că în zonă se va aduna și mai multă apă după topirea zăpezii adunate în munți. Localnicii, în mare parte fermieri, sunt revoltați și se acuză unii pe alții de sabotare a digurilor de apărare.

În ultimele luni, California a fost lovită de mai multe fenomene extreme și catastrofe, inclusiv tornade, ploi și ninsori abundente, valuri de frig, inundații și alunecări de teren.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Un lac din California a reapărut după 100 de ani. Culturi, case și mașini distruse: ''Un dezastru natural care se desfășoară lent''