Antena Meniu Search
x

Un McLaren din 1998 va fi scos la licitație

Cei ce iubesc maşinile de sport au şansa să devină stăpânii unui automobil de vis: un McLaren din 1998, din care s-au produs doar câteva exemplare

Vezi și

Cei ce iubesc maşinile de sport au şansa să devină stăpânii unui automobil de vis: un McLaren din 1998, din care s-au produs doar câteva exemplare

Brandul McLaren este cunoscut mai ales de pe circuitele Formulei 1, dar firma produce, în serie mică sau foarte mică, şi modele care pot circula pe şoselele obişnuite. Aşa este cel numit McLaren F1 LM şi produs, în 1998, în doar cinci exemplare, dintre care unul a ajuns într-o colecţie din California, în schimbul unui milion de dolari. De atunci, valoarea sa a crescut substanţial.

Bolidul cu motor de 680 de cai putere a fost proiectat după normele celebrei curse de anduranţă de la Le Mans, dar are şi câteva elemente unice. Astfel, şoferul este aşezat în mijlocul banchetei cu trei locuri, pentru a avea senzaţii apropiate de cele ale unui pilot de Formula 1.

În aşteptarea licitaţiei, maşina este expusă la New York, spre bucuria pasionaţilor care pot, astfel, măcar să o admire, dacă nu au destule milioane în cont. Colecţia care va fi vândută mai conţine aproape 30 de vehicule cu mărci ca Ferrari, Porsche sau Bugatti Veyron, dar tot McLarenul pare cel mai seducător.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un McLaren din 1998 va fi scos la licitație