Antena Meniu Search
x

Un medic din Alabama refuză să trateze pacienții bolnavi de Covid care nu s-au vaccinat: Nu pot să-i privesc murind așa

Un medic din Alabama, statul american care înregistrează cea mai scăzută rată de vaccinare din țară, refuză să trateze bolnavii care nu au fost de acord să se vacineze împotriva Covid-19.

de Redactia Observator

la 19.08.2021, 16:27

Medicul nu va mai consulta persoanele care nu s-au vaccinat
Medicul nu va mai consulta persoanele care nu s-au vaccinat - Profimedia / Facebook

Jason Valentine, medic la o clinică din Alabama, a postat săptămâna trecută o fotografie pe Facebook în care îşi informa pacienţii despre noile reguli pe care le va implementa începând cu 1 octombrie, transmite The Whasington Post"Dr. Valentine nu va mai consulta pacienţii care nu sunt vaccinaţi împotriva Covid-19. Medicul a subliniat faptul că nu acceptă ca scuze teorii ale conspiraţiei referitoare la refuzul pacienţilor de a se vaccina", se arată în mesajul postat. 

De la momentul postării, medicul a primit mesaje de la mai mulţi pacienţi pentru a-l întreba unde este cel mai apropiat centru de vaccinare unde se pot imuniza, de teama de a nu pierde programările pentru consultaţiile stabilite din toamnă.

„Nu avem încă tratamente excelente pentru bolile severe, dar avem o prevenire excelentă cu vaccinurile. Din păcate, mulți au refuzat să se vaccineze, iar unii ajung să fie grav bolnavi sau chiar să moară. Nu pot și nu voi forța pe nimeni să facă vaccinul, dar, de asemenea, nu pot continua să-mi urmăresc pacienții suferind și murind de o boală care poate fi prevenită. Dacă m-au întrebat de ce am luat această decizie, le-am spus că virusul este un mod mizerabil de a muri și nu pot să-i privesc murind așa”, a scris Valentine.

Decizia medicului din Alabama evidențiază provocările statului american în ceea ce privește milioanele de oameni care au rămas nevaccinați până în acest moment. Un angajat al clinicii, unde lucrează Valentine, a declarat pentru The Washington Post că cei care lucrează alături de medic nu au făcut niciun comentariu cu privire la decizia lui.

Pe acelaşi subiect

Alabama are cea mai mică rată de vaccinare

Alabama a raportat 4.465 de noi cazuri de coronavirus miercuri. Toate regiunile, cu excepția uneia, au fost considerate de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor ca zone de transmisie comunitară ridicată. În acest moment peste 2900 de persoane sunt spitalizate în Alabama, din cauza Covid-19. Numărul spitalizărilor se apropie de recordul stabilit în stat pe 11 ianuarie, când vaccinul nu era încă disponibil pe scară largă. 

Pentru mulţi locuitori, refuzul de a se vaccina a venit la pachet cu o serie de regrete. O femeie al cărui fiu de doar 28 de ani a murit din cauza Covid-19 a povestit că acest tragic eveniment i-a schimbat părerea depre eficienţa vaccinului. "A fost nevoie ca fiul meu să moară, iar eu să simt efectele acestui virus pentru a realiza că este nevoie de acest vaccin", a spus Christy Carpenter.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Un medic din Alabama refuză să trateze pacienții bolnavi de Covid care nu s-au vaccinat: Nu pot să-i privesc murind așa