Antena Meniu Search
x

Un Moş Crăciun a îmbolnăvit de Covid 75 de persoane dintr-un centru de îngrijire, în urma vizitei sale

Moş Crăciun a infectat cu Sars-Cov 2, în timpul vizitei sale, 75 de persoane, între care pacienţi şi îngrijitori ai unui centru de îngrijire din Belgia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.12.2020, 14:30

Moş Crăciun în Belgia
Un Moş Crăciun a îmbolnăvit de Covid 75 de persoane dintr-un centru de îngrijire - Profimedia
  • Cel puţin unul dintre bătrânii infectaţi cu Covid a avut nevoie de oxigen
  • Nu toți participanţii au purtat măști de protecţie

Bătrânii din centrul de îngrijire au fost vizitaţi de Moş Crăciun şi ajutoarele sale cu scopul de a răspândi veselia şi bucuria sărbătorilor de iarnă, de a le aduce daruri şi de a le aduce aminte că nu sunt singuri.

Potrivit tradiţiilor din Belgia, moşul a venit însoţit de ajutoarele sale denumite "Black Pete", câteva persoane îmbrăcate festiv, dar cu faţa pictată negru.

Cel puţin unul dintre bătrânii infectaţi cu Covid a avut nevoie de oxigen

Din nefericire, din cei 150 de rezidenţi ai casei de îngrijire Hemelrijck din Mol, Anvers, Belgia , 61 de vârstnici şi alţi 14 angajaţi au fost infectaţi cu noul coronavirus, săptămâna trecută.

La trei zile după vizită, bărbatul venit în costumul moşului a acuzat stări de rău, prezentând simptomele virusului Covid-19. Oficialii din domeniul sănătăţii au demarat testarea acestuia, rămânând în izolare la domiciliu.

Primarul Mol Wim Caeyers a declarat presei locale: „A fost o zi foarte neagră pentru casa de îngrijire. Este o durere foarte mare de suportat pentru omul care l-a jucat pe moş, Sfântul Nicolae, precum și pentru organizatori și personalul medical ”

Nu toți participanţii au purtat măști de protecţie

Imaginile surprinse la eveniment au arătat că nu toți participanţii purtau măști și că Moș Crăciun și micii săi ajutători se aflau la mai puțin de doi metri de vârstnici.

„Inițial, centrul de îngrijire a spus că regulile au fost respectate, dar imediat am primit fotografii de la familiile bătrânilor, unde puteți vedea că nu a fost cazul” a mai adăugat primarul.

Acesta a numit casa de îngrijire „o organizație total iresponsabilă” şi a subliniat, după o discuţie cu oficialii, faptul că atât medicii, cât şi voluntarii de la Cruce Roşie precum şi guvernatorul Anvers vor ajuta la menţinerea sub control a virusului.

Un purtător de cuvânt al Armonea, firma care administrează centrul, a declarat că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a lupta împotriva virusului şi că regretă cele întâmplate, potrivit Daily Mail.

Unul dintre virologii de top din Belgia și-a exprimat însă îndoielile că voluntarul Moș Crăciun ar fi putut provoca atât de multe infecții în timpul vizitei sale: „Sunt prea multe infecţii simultan”. El crede că ventilarea deficitară este mult mai probabil cauza și că măsurătorile de CO2 ar trebui luate de către oficialii locali de sănătate.

Cu toate acestea, el a adăugat că vizita lui Moș Crăciun în timpul pandemiei a fost o „idee stupidă”

În ultimele zile Belgia a înregistrat o creștere a numărului de infecții zilnice, 2.762 sâmbătă și alte 4.978 duminică. În ultima săptămână a existat o creștere a cazurilor de aproximativ 3% comparativ cu săptămâna precedentă.

Cine este „Black Pete”?

Personajul ajutător al Moșului a apărut pentru prima dată într-o carte din 1850 a profesorului de școală din Amsterdam Jan Schenkman.

Cei care îl portretizează pe Zwarte Piet îmbracă de obicei un machiaj închis la culoare ori au faţa pictată cu negru și poartă ținute renascentiste colorate, pe lângă perucă, ruj roșu și cercei.

Oponenții spun că astfel de reprezentări promovează stereotipuri rasiste, în timp ce susținătorii îl apără pe ajutorul lui Sinterklaas, versiunea olandeză cu barbă albă, cu haine roșii a Moşului, ca personaj tradițional pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Un Moş Crăciun a îmbolnăvit de Covid 75 de persoane dintr-un centru de îngrijire, în urma vizitei sale