Antena Meniu Search
x

Un îngrijitor de la o grădină zoologică din Indonezia a fost ucis de doi tigri

Un îngrijitor de la o grădină zoologică de pe insula Borneo a fost ucis de doi tigri care au scăpat din țarcul lor. Femelele în vârstă de 18 luni au evadat în urma unei alunecări de teren care le-a distrus incinta. 

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 06.02.2021, 19:25

Un îngrijitor de la o grădină zoologică din Indonezia a fost ucis de doi tigri
Un îngrijitor de la o grădină zoologică din Indonezia a fost ucis de doi tigri - Omar Marques / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM / Hepta
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Îngrijitorul în vârstă de 47 de ani a fost găsit mort, vineri, lângă țarcul animalelor. Sâmbătă, unul dintre tirgi a fost capturat după ce a fost nimerit cu o săgeată tranchilizantă, dar cealaltă felină a fost împușcată mortal după ce s-a comportat agresiv și încercările de a o tranchiliza au eșuat, scrie BBC.

Bărbatul avea urme de răni și mușcături pe întregul corp, relatează agenția de știri AFP.

În urma alunecării de teren care a afectat grădina zoologică, mai multe animale au murit, printre care un struț și o maimuță. 

Evadarea celor doi tigri a declanșat o vânătoare pe scară largă în orașul Singkawang, Kalimantan de Vest. Atracțiile turistice din apropiere au primit ordinul să se închidă, iar oamenilor li s-a cerut să rămână în case.

Autoritățile sperau să prindă ambele animale în viață, însă au declarat că au fost forțați să împuște unul dintre tigri din cauza comportamentului agresiv.

"Am încercat mai întâi să-l tranchilizăm, dar nu a funcționat, așa că am fost nevoiți să împușcăm tigrul, deoarece se comporta deja foarte agresiv", a declarat pentru AFP Sadtata Noor Adirahmanta, șeful unei agenții locale de conservare.

Au fost folosite drone pentru a încerca să localizeze tigrii care se ascunseseră în pădurea din jurul grădinii zoologice. "I-am găsit foarte greu", a declarat șeful poliției locale pentru CNN Indonesia.

Însă oficialii au reușit să-l captureze viu un exemplar, după ce l-au împușcat cu o săgeată tranchilizantă. 

Tigrii de Sumatra sunt o specie pe cale de dispariție, cu mai puțin de 400 de exemplare în sălbăticie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un îngrijitor de la o grădină zoologică din Indonezia a fost ucis de doi tigri