Antena Meniu Search
x

O bombă ascunsă într-o sacoşă a făcut zeci de victime la metroul din Londra. Mărturiile cutremurătoare ale românilor stabiliţi acolo

Atentatul s-a produs la o oră de vârf, când mii de oameni se aflau în drum spre serviciu. Românii stabiliţi în Marea Britanie se tem din nou pentru viaţa lor.

Vezi și

Atentatul s-a produs la o oră de vârf, când mii de oameni se aflau în drum spre serviciu. Românii stabiliţi în Marea Britanie se tem din nou pentru viaţa lor.

Gabriela, o româncă stabilită în Londra, povesteşte momentele de coşmar pe care le trăieşte departe de casă.

Mi-e frică pentru că am copiii. Au muncă în centru, chiar unde s-au întâmplat atâtea chestii, spune femeia.

Frica şi haosul s-au dezlănţuit la ora 8:20, când un dispozitiv improvizat, plasat într-o găleată din plastic, a explodat în vagonul unui metrou londonez, aflat pe cea mai aglomerată linie din Londra. Trenul plin cu pasageri mai avea doar câţiva metri până la staţia Parsons Green.

Năuciţi, călătorii s-au călcat în picioare pentru a scăpa cu viaţă. Teama de moarte a provocat o clipe teribile. 

Mircea Maer, redactor-şef "Ziarul Românesc" Londra:

La ora aceea, oamenii merg la muncă. Este foarte aproape de centru aceea staţie. Este, practic, la câteva străzi de centrul Londrei.

23 de persoane au fost rănite. Cele mai multe au suferit arsuri în zona feţei. Printre victime sunt şi copii.

Dacă pachetul explozibil ar fi fost pe peron, evacuarea călătorilor s-ar fi făcut prin toate ieşirile spre suprafaţă, iar busculada creată de dimineaţă ar fi putut fi evitată. <animatie!!!>

Chiar dacă în România nu au existat astfel de evenimente, autorităţile de la noi au luat şi ele măsuri pentru situaţiile de urgenţă care pot apărea la metrou.

După amenzi pe bandă rulantă din partea pompierilor, reprezentanţii Metrorex au montat noi porţi de acces. În cazul unei evacuări, porţile se blocau iar oamenii stăteau la coadă pentru a fugi din calea pericolului. Mulţi dintre călători şi-ar dori însă şi pază mai bună în subteran.

Paza de la metrou urmează să fie întărită, iar fiecare staţie va fi păzită de jandarmi înarmaţi. Şi autorităţile române de la Londra monitorizează situaţia. Până acum nu există, însă, informaţii potrivit cărora cetăţeni români ar fi fost răniţi în noul atac terorist.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » O bombă ascunsă într-o sacoşă a făcut zeci de victime la metroul din Londra. Mărturiile cutremurătoare ale românilor stabiliţi acolo