Antena Meniu Search
x

Un oraș din Croația își vinde casele cu 60 de bani pentru a atrage noi locuitori. Condiția cheie pentru cei care vor să se mute aici

Un oraș din nordul Croației, afectat de depopulare, și-a scos casele abandonate la vânzare pentru o kuna (aproximativ 60 de bani), într-o încercare de a atrage noi locuitori, scrie Reuters.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 10:11

Un oraș din Croația își vinde casele cu 60 de bani pentru a atrage noi locuitori. Condiția cheie pentru cei care vor să se mute aici
Un oraș din Croația își vinde casele cu 60 de bani pentru a atrage noi locuitori. Condiția cheie pentru cei care vor să se mute aici - Profimedia Images

Legrad a fost, la un moment dat, al doilea celom ai populat oraș croat, însă a suferit un declin constant de la dezintegrarea Imperiului Austro-Ungar acum un secol. 

“Ne-am transformat într-un oraș de graniță, cu puține legături de transport cu celelalte localități. De atunci, populația a început să scadă”, a declarat Ivan Sabolic, primarul orașului. 

Înconjurat de câmpuri verzi și păduri, orșul se află în apropierea graniței cu Ungaria și mai are doar 2.250 de locuitori, jumătate din numărul pe care îl avea în urmă cu șapte decenii. 

Pentru a atrage noi locuitori, municipalitatea a scos la vânzare 19 case abandonate, pentru o kuna, adică mai puțin de 1 RON. Până acum, 17 case s-au vândut deja. Primăria a mai anunțat că va plăti 25.000 de kuna pentru lucrări de renovare, potrivit agenției Reuters.

Pe acelaşi subiect

Condiția cheie pentru cei care se încumetă să cumpere o locuință în Legrad este ca aceștia să fie solvabili financiar. De asemenea, trebuie să locuiască aici timp de 15 ani și să aibă sub 40 de ani.  

“După anunțul nostru am primit oferte din Rusia, Ucraina, Turcia, Argentina și Columbia”, a declarat primarul orașului. 

Edilul a mai adăugat că oportunitățile de angajare pentru noii veniți includ locuri de muncă în industria alimentară, prelucrarea lemnului și industria prelucrării metalelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Un oraș din Croația își vinde casele cu 60 de bani pentru a atrage noi locuitori. Condiția cheie pentru cei care vor să se mute aici