Antena Meniu Search
x

Foto Un oraş din Japonia a montat un gard de 20 de metri pentru a bloca o privelişte virală către muntele Fuji

Maiestuosul munte japonez Fuji, format în urmă cu aproximativ 700.000 de ani, a dispărut într-o dimineaţă sufocantă de mai. Cel puţin de pe marginea unui drum aglomerat, de unde priveliştea cu vârful de 3.776 de metri altitudine, simbolul Japoniei, nu a mai putut fi văzută după ce autorităţile au terminat de montat un gard de 20 de metri pe 2,5 metri pentru a obstrucţiona un celebru loc devenit viral printre turiştii dornici să fotografieze Muntele Fuji, transmite marţi Reuters.

de Redactia Observator

la 21.05.2024 , 12:52

Pentru localnici, mulţimea de vizitatori şi refuzul acestora de a respecta regulile referitoare la aruncarea gunoaielor şi la parcare au devenit o problemă şi un pericol pentru trafic.

"Chiar mă bucur că străinii vin în oraşul nostru", a declarat Kikue Katsumata, în vârstă de 73 de ani, care a trăit toată viaţa în Fujikawaguchiko. "Dar când vine vorba de a face fotografii dinspre Lawson, drumul este puţin cam îngust şi poate fi periculos atunci când oamenii traversează în fugă, fără să folosească trecerea de pietoni", a adăugat Katsumata referindu-se la locul preferat de turiştii care vor să fotografieze Muntele Fuji, situat în faţa unui magazin, scrie Agerpres.

Lunile martie şi aprilie au stabilit recorduri istorice în ceea ce priveşte numărul de turişti, cifre impulsionate de ridicarea restricţiilor din timpul pandemiei şi de faptul că yenul japonez a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii 34 de ani. Aceasta a fost o veste bună pentru economie, vizitatorii cheltuind o sumă record de 1,75 trilioane de yeni (11,2 miliarde de dolari) în primele trei luni ale anului 2024, potrivit unei agenţii de turism.

Articolul continuă după reclamă

Osaka vrea să introducă noi taxe pentru turişti

Pe acelaşi subiect

Decizia drastică de a bloca priveliştea către Muntele Fuji simbolizează tensiunile din întreaga ţară, în timp ce Japonia ia în considerare consecinţele boom-ului său turistic. Metropola vestică Osaka şi Hakone, o staţiune balneară cu izvoare termale, se numără printre municipalităţile care intenţionează să introducă noi taxe pentru turişti pentru a gestiona numărul mare de vizitatori.

Cyril Malchand, un turist francez în vârstă de 45 de ani, a aflat despre gard din mediul online şi a făcut special o călătorie pentru a se număra printre ultimii vizitatori care pot admira priveliştea. El s-a declarat de acord cu localnicii. "Când realizez că ar putea exista probleme cu oamenii care traversează strada fără să se uite la maşini, nu mi se pare atât de rău că se instalează acel gard", a spus el.

Muntele Fuji va putea fi admirat doar cu rezervare

Autorităţile japoneze au anunţat la începutul lunii mai că vor introduce un sistem de rezervare online pentru a permite accesul pe cel mai popular traseu de vizitare amenajat pe faimosul Munte Fuji, încercând astfel să combată turismul excesiv.

Pentru a elibera de turişti traseul Yoshida, itinerariul cel mai des utilizat de pasionaţii de drumeţii montane, Prefectura Yamanashi prevede o plafonare a numărului de vizite zilnice pe Muntele Fuji la 4.000 de persoane, care vor trebui să achite şi o taxă de intrare în valoare de 12 euro.

Problema turismului excesiv şi a daunelor aduse mediului înconjurător le-a determinat recent pe autorităţile din Veneţia să perceapă o taxă de 5 euro pentru intrarea în oraşul italian, care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
Aţi stat peste program la muncă, doar pentru a scăpa de îndatoriri personale?
Observator » Stiri externe » Un oraş din Japonia a montat un gard de 20 de metri pentru a bloca o privelişte virală către muntele Fuji