Antena Meniu Search
x

Un pedofil care a făcut închisoare s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a violat o fată de 12 ani 

Un pedofil condamnat la patru ani de închisoare pentru violarea unei fete de 12 ani ar putea reprezenta echipa de volei pe plajă a Olandei la Jocurile Olimpice de la Paris, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 27.06.2024 , 15:38

Un pedofil care a făcut închisoare s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a violat o fată de 12 ani
Un pedofil care a făcut închisoare s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a violat o fată de 12 ani - Profimedia

Steven van de Velde, 29 ani, a fost condamnat la patru ani de închisoare după ce a recunoscut că este vinovat de trei capete de acuzare în agresarea sexuală a unei fete de 12 ani în august 2014. El a primit permisiunea de a-şi îndeplini sentinţa în Olanda, acolo unde a fost însă eliberat după doar 12 luni, scrie Agerpres.

Olandezul îşi cunoscuse victima pe Facebook

Van de Velde şi-a cunoscut victima pe Facebook, a călătorit de la Amsterdam în Regatul Unit şi a violat apoi fetiţa într-o locaţie din oraşul Milton Keynes, la 50 km de Londra.

Articolul continuă după reclamă

Olandezul şi-a reluat apoi cariera şi a participat la turneele internaţionale începând cu 2018, ''urmând o traiectorie intensivă, supravegheată profesional'', a spus Comitetul Olimpic Olandez (NOC). El s-a calificat la Paris alături de conaţionalul său Matthew Immers.

Pe acelaşi subiect

Comitetul Olimpic Olandez (NOC) a declarat pentru BBC Sport: ''După eliberare, van de Velde a căutat şi a primit consiliere profesională. Le-a demonstrat celor din jur - în mod privat şi profesional - auto-perspectivă şi reflecţie''.

În interviurile anterioare pentru presa olandeză, van de Velde a spus: ''Nu pot întoarce timpul, aşa că va trebui să suport consecinţele. A fost cea mai mare greşeală din viaţa mea''.

Comitetul Internaţional Olimpic şi Federaţia internaţională de volei au fost contactate de BBC pentru un punct de vedere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Stiri externe » Un pedofil care a făcut închisoare s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivul a violat o fată de 12 ani